Späť

Študenti zbierali skúsenosti na Bocuse d'Or

Pondelok, 13.12. 2021, 12:18

Na zdarnom priebehu slovenského kola prestížnej svetovej súťaže kuchárskeho umenia Bocuse d'Or sa podieľali aj študenti Hotelovej akadémie Mikovíniho 1 v Bratislave.

Bocuse d’Or je medzinárodná súťaž kuchárov, otvorená pre všetky krajiny. Odohráva sa naživo pred verejnosťou a prezentuje najnovšie trendy modernej svetovej kuchyne. Jej cieľom je zdôrazniť rôznorodosť kulinárskych kultúr. V dnešnej dobe je to profesionálny odrazový mostík pre obchod a odhaľuje najlepších mladých kuchárov sveta.
Bocuse d’Or sa etablovala ako najdôležitejšia medzinárodná súťaž vo varení. Stala sa grálom pre mladých kuchárov, ktorí chcú zažiariť na medzinárodnej scéne a zapôsobiť na svojich starších kolegov. Dnes sa v súťaži stretávajú účastníci zo 67 krajín a z 5 kontinentov, snažia sa propagovať gastronómiu ich krajín. Bocuse d’Or je udalosťou, ktorá odhaľuje nové talenty a techniky, ale aj kulinárske dedičstvo. Umožňuje na celosvetovej gastronomickej scéne presláviť gastronomickú kultúru aj menej známych krajín.
Po jedenástich rokoch sa opäť konalo jedno z jej národných kôl na Slovensku, a to 24. novembra 2021 v Refinery Galery v Bratislave. Súťažili štyri tímy známych kuchárov zo Slovenska. Ich úlohou bolo za päť a pol hodiny vyčarovať gastronomický zážitok s povinnou surovinou ryba a teľacie mäso. Víťazný tím bude v marci 2022 v Budapešti reprezentovať Slovenskú republiku.
Žiaci Hotelovej akadémi pod vedením hlavnej MOV Bc. Márie Kurucovej mali možnosť obsluhovať hodnotiacich komisárov týmito úžasne voňajúcimi a krásne vyzerajúcimi súťažnými jedlami.
Žiaci odboru kuchár pod vedením hlavnej MOV Ing. Emílie Bačovej priamo sledovali jednotlivých súťažiacich a boli nápomocní s prípravnými prácami pri varení jedál.
Veľmi nás teší aj účasť profesionálov v porote, ktorí sú absolventmi našej školy: Vojtech Artz - prezident SZKC, Michal Konrád - Bao Brothers, či Branislav Križan - viceprezident SZKC.
"Ďakujem žiakom a hlavným majsterkám odbornej výchovy za odbornú a profesionálnu participáciu na akcii, ktorá je považovaná za gastronomického Oscara. Zároveň ďakujem SZKC za oslovenie a možnosť kvalitnej reprezentácie školy," zdôraznila Mgr. Iveta Menyhartová, zástupkyňa riaditeľky pre PV.
Viac o samotnej súťaži sa dočítate TU!
 
Zdroj/Foto: Hotelová akadémia Mikovíniho 1, Bratislava, Iveta Menyhartová, Bocuse d'Or Slovakia
gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31