Hotel Lomnica nahradil Gaba Kocáka česko-slovenským duom
Streda, 21.3. 2018, 16:23V duchu vzájomnej spolupráce sa má niesť nová kulinárska éra Hotela Lomnica. Má ju priniesť fúzia dvoch nových šéfkuchárov, a to Tomáša Levého, pôvodom z Čiech a Milana Šavela zo Slovenska.
„Nové kroky, ktoré sme podnikli v oblasti gastronómie, smerujú práve k tomu, aby sme sa vydali cestou nových trendov a nestagnovali iba na mieste. Našou neutíchajúcou túžbou je práve to, aby sme mali vždy aj v tejto oblasti nadšených hostí, ktorí sa k nám radi vracajú, a ktorých dokážeme aj v tomto kreatívnom svete neustále inšpirovať novými sférami zážitku. Aj preto je pre nás cťou, ak môžeme v našom tíme privítať českého šéfkuchára, pôvodom z Krkonôš, Tomáša Levého a šéfkuchára Milana Šavela z oblasti Vysokých Tatier s bohatými skúsenosťami z oblasti gastronómie,“ uvádza sa vo vyjadrení Hotela Lomnica.
Tomáš Levý,ako uvádza hotel, stál pri zrode vychýrenej pražskej reštaurácie La Degustation Bohême Bourgeoise, ocenenej michelinskou hviezdou.
„Som nadšená z tejto "medzinárodnej" fúzie, ktorá prináša do nášho hotela novú energiu, chuť a neskutočnú radosť z práce. Tomáš sa už v týchto chvíľach venuje supervisingu Reštaurácie Sissi a Milan dohliada na zabezpečenie Reštaurácie s vinárňou Franz-Jozef, ako aj celkovej hotelovej prevádzky," ozrejmuje riaditeľka Hotela Lomnica Zuzana Kovaľová.
Od znovuotvorenia hotela mal kuchyňu na starosti Gabo Kocák, ich spolupráca skončila začiatkom tohto roka.
Zdroj: Hotel Lomnica
Foto: Hotel Lomnica/Marek Hajkovský