Hotel Lomnica bez Gaba Kocáka
Streda, 31.1. 2018, 00:05Šéfkuchár Gabo Kocák bol spojený s kuchyňou tatranského Hotela Lomnica od jeho znovuotvorenia pred vyše rokom.
Jeho doménou bola hotelová reštaurácia Sissi s konceptom 5- a 8-chodových degustačných menu a 24-hodinovou rezerváciou vopred. Ako informoval týždenník TREND, spolupráca Gaba Kocáka a Hotela Lomnica skončila minulý týždeň.
Hotel pritom v júni minulého roka informoval o smelých ambíciách získať michelinskú hviezdu: „Získať vstupenku do najprestížnejšieho sprievodcu reštaurácií je nesmierne náročné. Vo Vysokých Tatrách však už niekoľko mesiacov pracujú na tom, aby sa k tomuto cieľu priblížili. „Je to pre nás výzva, no prijali sme ju s obrovskou pokorou. Púť za Michelinovou hviezdou je totiž zložitá, čaká nás obrovské množstvo práce, no o tom, že to myslíme vážne, svedčia aj prvé kroky, ktoré už máme za sebou,“ hovorí Zuzana Kovaľová, riaditeľka Hotela Lomnica. Cestu za gatrooscarom odštartovalo vedenie hotela angažovaním šéfkuchára Gaba Kocáka, ktorý už v zahraničí pracoval pre michelinské reštaurácie.“
"Sme vďační za spoluprácu s Gabom Kocákom a za nastavenie zážitkovej gastronómie. Určite bude naďalej cítiť aj jeho rukopis v tom, čo Hotel Lomnica ponúka. Keďže po prvom roku fungovania aj naši hostia očakávajú nové veci, ktorými ich doslova dokážeme prekvapiť, rozhodli sme sa pre novú energiu a zmenu. Tím kuchyne Hotela Lomnica doplnia noví kreatívni členovia, ktorí nám pomôžu túto obmenu zrealizovať," reagoval aktuálne hotel na svojej facebookovej stránke.
Podľa informácií Trendu má Gabo Kocák v pláne otvorenie dvoch prevádzok v Tatrách do konca tohto roka, ako aj viac sa venovať svojej reštaurácii Culinarium v Starom Smokovci.
Viac nájdete TU.
Zdroj: TREND
Foto: Hotel Lomnica