TREND Top šéfkuchári 2016
Štvrtok, 10.3. 2016, 13:44Týždenník TREND predstavil „dvadsiatku“ najlepších šéfkuchárov na Slovensku. Pozrite, ktorí to sú pre rok 2016.
• Peter Ďurčo, Top Restaurant
• Ľubomír Herko, Salamandra
• Martin Novák, LemonTree
• Zoran Jovanovič, Kogo a D Steauhouse
• Igor Čehy, River Bank, Grand Hotel River Park, Bratislava:
„Som hrdý na to, že reštaurácia River Bank dosiahla najvyšší počet bodov a že sme na prvom mieste medzi top piatimi reštauráciami na Slovensku. Našim hosťom pripravujeme to najlepšie z prešporskej kuchyne s francúzskym šmrncom. V tejto kategórii by sme chceli byť aj v budúcnosti lídrom. Snažíme sa hosťom prinášať stále nové gurmánske aktivity a zážitky. Tento rok sa napríklad prvýkrát pripojíme aj k celosvetovej aktivite Goût de France/Good France 2016, ktorá sa koná 21. marca. Hosťom počas tohto francúzskeho večera ponúkneme menu, ktoré schválil medzinárodný tím vedený šéfkuchárom Alainom Ducassom.“
• Peter Kiss, UFO watch. taste. groove,
• Gabriel Kocák, Culinarium Restaurant
• Michal Konrád, Fou Zoo
• Peter Kulhány, Bistro Smartfood
• Martin Kurhajec, Al Lago
• Jozef Breza, Gašperov mlyn:
„Ocenenie TREND TOP šéfkuchár 2016 ma samozrejme potešilo. Avšak spokojný a vracajúci sa hosť je pre mňa tým najkrajším a najdôležitejším ocenením.“
• Tomáš Tejbus, Grand Restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras:
“Je pre mňa cťou byť zaradený medzi tých najlepších šéfkuchárov na Slovensku. Našim hosťom pripravujeme sezónne a lokálne špeciality tak, aby mali z návštevy Grand Restaurant kulinársky zážitok. Teraz pre nich napríklad pripravujeme jedinečné tatranské jarné menu.”
• Erik Volko, Bistro Chef
• Jaroslav Žídek, Albrecht
• Peter Rupčík, Zochova chata
• Stanislav Semaňák, Reštaurácia Poézia, Kežmarok
• Martin Miklošík, Liviano
• Jozef Riska, Savoy Restaurant, Bratislava
• Milan Šavel, Hotely Hills
• Imre Bindics, Hotely Amade Chateau a Villa Rosa
• Michal Škorec, Diva Restaurant:
„Toto ocenenie som získal tretíkrát po sebe. Je to naplnenie kuchárskeho poslania a znamená to pre mňa veľmi veľa. Toto tretie ocenenie je však najvzácnejšie, pretože som ho získal vo svojej vlastnej reštaurácii.“
Ktorí kuchári boli najlepší pre rokom si môžete pozrieť a porovnať tu.
------------------------------------------------------------
Zdroj: TREND