Späť

Kuchári Grand Hotela Kempinski predstavili Slovincom chuť Tatier

Utorok, 3.9. 2019, 19:06

Marinovaná foie gras s domácou egrešovou marmeládou, slovenská tradičná polievka demikát či marinované jelenča na červenom víne. To je len časť menu, ktoré mohli hostia ochutnať počas uplynulého víkendu v slovinskom Kempinski Palace Portorož. Menu pripravil šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras Miroslav Zamiška spolu s Jaroslavom Matlákom a pastry chefom Martinom Gaňom v rámci Kempinski Culinary Tour.

„Už po šiesty raz sa konalo kulinárske podujatie Kempinski Culinary Tour, na ktoré každý rok pozývajú významných kuchárov z celého sveta. Som veľmi rád, že som mohol prijať ich pozvanie a spolu s kolegami Jaroslavom MatlákomMartinom Gaňom pripraviť hosťom špeciálne menu, ktoré je inšpirované lesom a všetkým tým, čo v tom tatranskom rastie a žije,“ hovorí šéfkuchár Grand Restaurant Miroslav Zamiška.

Hostí luxusného slovinského hotela chceli prekvapiť niečím netradičným a zároveň im priniesť kúsok Slovenska a tatranskej prírody. Zároveň im ukázať, že tradičné jedlá sa dajú pripraviť v modernom prevedení. V 5-chodovej večeri dominovali chute lesa ako huby, bylinky, ihličie, lesné ovocie aleboi egreše a nechýbali ani typicky slovenské suroviny ako ovčí jogurt a syr, bryndza, ale aj škvarková nátierka.

„Hostia tak mohli ochutnať ako predjedlo marinovanú foie gras s bábovkou z ihličia a domácou egrešovou marmeládou, po nej sa podával demikát s pirohom plneným zemiakmi a bryndzou. Gurmánov určite zaujala domáca zmrzlina s konfitovaným cesnakom a vanilkou. Pochutnať si mohli na jelenčati marinovanom v červenom víne Kempinski. Nechýbala ani sladká bodka na záver v podaní čokoládového hniezda,“ priblížil tatranské menu šéfkuchár.

Tento rok sú súčasťou Kempinski Culinary Tour výlučne šéfkuchári hotelovej siete Kempinski. Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras Miroslav Zamiška predviedol v Portoroži ako prvý svoje kulinárske umenie. Po ňom príde 14. a 15. septembra šéfkuchár Thomas Pedevilla z Kempinski Palais Hansen Vienna a 28. a 29. septembra šéfkuchár Georges Mansour z hotela Kempinski Summerland Hotel & Resort Beirut so svojou libanonskou kuchyňou.

Kempinski Culinary Tour mohli zažiť hostia hotela Kempinski Palace Portorož, ktorý sa nachádza na slovinskom pobreží Jadranského mora, neďaleko „perly“ slovinskej Istrie - mesta Piraň a len dve hodiny od Benátok. Hotel otvorený v roku 2008 ponúka kombináciu tradičného a súčasného dizajnu. Vo svojich reštauráciách servíruje jedlá v zmysle inovatívneho konceptu.

Zdroj/Foto: Grand Hotela Kempinski High Tatras

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30