Späť

Kuchár roka 2019: Juraja Hrušku vystriedal Tomáš Lysý

Utorok, 2.7. 2019, 00:00

V Bratislave sa 30. júna 2019 udeľovali ocenenia Gurmán Awards. Jedným z nich bol aj titul Kuchár roka, ktorý získava víťaz rebríčka Best 20 Chefs.

Dvadsiatka najlepších slovenských šéfkuchárov sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Celkovo tento rok hlasovalo 44 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto. Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod. Po súčte získaných bodov sa potom zostavil rebríček 20 najlepších šéfkuchárov Best 20 Chefs.

Tento rok sa na vrchol dostal Tomáš Lysý, ktorý vo vlaňajšom rebríčku ani nefiguroval. Druhú priečku obsadil Lukáš Hesko, víťaz ročníka 2017 a bronz patrí Branislavovi Križanovi.

Kuchárom roka sa pritom stáva ten kuchár, ktorý zaznamenal počas uplynulého roka najväčší progres, vyzdvihol úroveň a kvalitu svojej reštaurácie a mal najväčší „drive“. Na druhej strane kuchári, ktorí viac ako 6 mesiacov v roku 2017 nevarili v konkrétnej reštaurácii, nemohli byť zaradení do rebríčka.

Gurmán Best 20 Chefs

1. Tomáš Lysý, Iasai, Bratislava (30 b)               

2. Lukáš Hesko, Akademia beer & bistro, Trnava (28 b)

3. Branislav Križan, Globo, Bratislava (22 b)

4. Jozef Breza, Gašperov Mlyn, Batizovce (19 b)

5. Marián Filo, Chateau Čereňany (18 b)    

6. Juraj Hruška, Slávia, Košice (16 b)

7. - 8. Imre Bindics, Villa Rosa, Dunajská Streda (14 b)

7. - 8. Jozef Masarovič, UFO, Bratislava (14 b)

9. - 11. Daniel Marek, Elite, Nová Dubnica (13 b)

9. - 11. Michal Thiry, Baránok, Košice (13 b)

9. - 11. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilima (13 b)

12.   Mário Zuzič, Au Café, Bratislava (11 b)

13. Michal Škorec, Lavante, Dubnica nad Váhom (10 b)

14. - 15. Tomáš Tejbus, FOLKS bistro, Košice (8 b)

14. - 15. Tomáš Levý, Hotel Lomnica, Lomnica (8 b) 

16. - 17. Ivan Čurgali, Chateau Mojmírovce (4 b)

16. - 17. Martin Kruhajec, Solisko, Štrbské Pleso (4 b) 

18. - 20. Richard Noskovič (3 b)

18. - 20. Peter Slačka, Baroza Bistro, Bratislava (3 b)

18. - 20. Eva Polomská, Sotto passagio, Spišská Nová Ves (3 b)

Hodnotení boli ešte šéfkuchári:  Zoltán Baláž,  Oliver Vozárik, Miroslav Zámiška, Martin Miklošík, Erik Volko a Ján Adamík.     

Ako vyzeral rebríček pred rokom si môžete pozrieť TU!

Zdroj: Gurmán na Slovensku

Foto: Tomáš Lysý

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30