Gastronomy Slovakia 2019
Utorok, 22.10. 2019, 23:40V bratislavskej Refinery Gallery sa 21. októbra 2019 uskutočnil 6. ročník sympózia Gastronomy Slovakia.
Rekordných vyše štyristo odborných hostí, pracujúcich v segmente Horeca, ktorí počas celého dňa sledovali vystúpenia svetových i slovenských šéfkuchárov, zapájali sa do sprievodných programov a masterclass bolo podľa slov organizátora Radoslava Nackina spokojných: „Pýtali sa už aj na program budúceho ročníka. Veríme, že bude tiež veľmi zaujímavý a bohatý. Dnes sme na ňom začali pracovať.“
Celé sympózium sa nieslo v znamení väčšej spolupráce reštauratérov s farmármi a podpore ich produkcie. Bola o tom aj zaujímavá panelová diskusia za účasti Any Roš (World Best Female Chef 2017), Mariána Fila, Igora Čehyho, Jiřího Zemana a Vojta Artza - prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov SR.
„Zatiaľ máme len prvé čísla, ale prítomných bolo 60 odborných zástupcov firiem, predajcov a farmárov, 38 somelierov a šéfov obsluhy, 37 F&B manažérov , 18 riaditeľov/ majiteľov prevádzok a 257 kuchárov. Teší nás tak veľký záujem odbornej verejnosti a želáme všetkým veľa úspechov v ťažkej, ale veľmi krásnej práci v gastronómii,“ zdôrazňuje R. Nackin.
Zdroj/Foto: Gastronomy Slovakia