Osviežujúce spojenie sladiny a ovocných štiav
Pondelok, 13.7. 2015, 23:16Uplynulý rok sme pivu venovali veľkú pozornosť. Je to logické, keďže tento segment je práve „na vlne“. Tzv. craft beer revolution aktuálne valcuje trh s rovnakou vervou, ako bio, raw a home made výrazy/produkty sa stali akýmisi módnymi doplnkami nápojových lístkov.
Kto v dnešnej dobe nemá „oldskúlový“ bicykel, bradu a nepije craft beer, či home made limonády, nevyzná sa v alternatívnych metódach prípravy kávy a neholduje výhradne bio produktom, nie je in!
Mne sa to páči! Pretože tento spoločenský trend núti majiteľov gastro zariadení ku kreativite. Totižto ľudí práve v tomto období nudí komercia a stereotyp. Tento spoločenský trend považujem za to zatiaľ najlepšie, čo sa na trhu udialo. Keďže každému kto „nespí“, rozšíril nielen obzory mnohými smermi, ale ho rovnako naučil, že ak si produkty, ktoré predáva, schopný vyrobiť sám, a teda z rovnice vyhodíte premennú „dodávateľ“, dokážete zarobiť omnoho viac .
Verím, že mnohí pochopili, že vlastne investovať do nášho remesla svoj čas, energiu a vízie nás nič nestojí... že z relatívne dostupných a lacných surovín sme schopní vyrábať fantastické veci, že kvalitný produkt nemusí byť dramaticky drahý, a že vlastne nemusíte nikoho počúvať a jednoducho si veci robiť po svojom.
Ako všetky trendy, aj tento skončí a príde iný... verím však, že myšlienka kvality ostane zachovaná. Pretože kvalita je a vždy ostane spoločným menovateľom spokojnosti a úspešnosti.
Zatiaľ vždy sa nám v STEPSe osvedčilo, že o naše home made produkty je záujem a rovnako ani túto sezónu „nespíme na vavrínoch“. Tohtoročným prírastkom do nášho produktového portfólia sú BEER LEMONADES. Limonády zo sladiny a ovocných štiav.
Samozrejme, že sme neobjavili Ameriku, keďže na trhu už pivné/sladové limonády sú. To čo sme však chceli priniesť my, je poctivá, sýta a výrazná sladová príchuť. Kto sa zúčastnil procesu varenia piva a ochutnal sladinu – „vyvarený“ extrakt zo sladu, musel si ju zamilovať. V kombinácii s vhodným ovocím či koreninami je to nádhera!
Po mnohých „pokusoch“ sme sa nakoniec rozhodli pre tri verzie: HRUŠKA, ANANÁS a ZÁZVOR, jednotlivo v kombináciách s typom sladu/sladiny, ktoré si nechávame ako súčasť „prísne“ tajného receptu J
Pripravené koncentáty - sirupy už len vo finále, pred podávaním, miešame so sódou. Prvé týždne predaja nám ukázali, že BEER LEMONADES boli z našej strany skvelou voľbou na leto.
Autor: Martin Meliš
Foto: JOSKIN / Jozef Tkáči