Späť

Osviežujúce spojenie sladiny a ovocných štiav

Pondelok, 13.7. 2015, 23:16

Uplynulý rok sme pivu venovali veľkú pozornosť. Je to logické, keďže tento segment je práve „na vlne“. Tzv. craft beer revolution aktuálne valcuje trh s rovnakou vervou, ako bio, raw a home made výrazy/produkty sa stali akýmisi módnymi doplnkami nápojových lístkov.

Kto v dnešnej dobe nemá „oldskúlový“ bicykel, bradu a nepije craft beer, či home made limonády, nevyzná sa v alternatívnych metódach prípravy kávy a neholduje výhradne bio produktom, nie je in!

Mne sa to páči! Pretože tento spoločenský trend núti majiteľov gastro zariadení ku kreativite. Totižto ľudí práve v tomto období nudí komercia a stereotyp. Tento spoločenský trend považujem za to zatiaľ najlepšie, čo sa na trhu udialo. Keďže každému kto „nespí“, rozšíril nielen obzory mnohými smermi, ale ho rovnako naučil, že ak si produkty, ktoré predáva, schopný vyrobiť sám, a teda z rovnice vyhodíte premennú „dodávateľ“, dokážete zarobiť omnoho viac .

Verím, že mnohí pochopili, že vlastne investovať do nášho remesla svoj čas, energiu a vízie nás nič nestojí... že z relatívne dostupných a lacných surovín sme schopní vyrábať fantastické veci, že kvalitný produkt nemusí byť dramaticky drahý, a že vlastne nemusíte nikoho počúvať a jednoducho si veci robiť po svojom.

Ako všetky trendy, aj tento skončí a príde iný... verím však, že myšlienka kvality ostane zachovaná. Pretože kvalita je a vždy ostane spoločným menovateľom spokojnosti  a úspešnosti.

Zatiaľ vždy sa nám v STEPSe osvedčilo, že o naše home made produkty je záujem a rovnako ani túto sezónu „nespíme na vavrínoch“. Tohtoročným prírastkom do nášho produktového portfólia sú BEER LEMONADES. Limonády zo sladiny a ovocných štiav.

Samozrejme, že sme neobjavili Ameriku, keďže na trhu už pivné/sladové limonády sú. To čo sme však chceli priniesť my, je poctivá, sýta a výrazná sladová príchuť. Kto sa zúčastnil procesu varenia piva a ochutnal sladinu – „vyvarený“ extrakt zo sladu, musel si ju zamilovať. V kombinácii s vhodným ovocím či koreninami je to nádhera!

Po mnohých „pokusoch“ sme sa nakoniec rozhodli pre tri verzie: HRUŠKA, ANANÁS a ZÁZVOR, jednotlivo v kombináciách s typom sladu/sladiny, ktoré si nechávame ako súčasť „prísne“ tajného receptu J

Pripravené koncentáty - sirupy už len vo finále, pred podávaním, miešame so sódou. Prvé týždne predaja nám ukázali, že BEER LEMONADES boli z našej strany skvelou voľbou na leto.

Autor: Martin Meliš

Foto: JOSKIN / Jozef Tkáči

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031