Môj drink: Ľubomír Knurovský
Utorok, 21.3. 2017, 00:30Jeho pôsobiskom je londýnsky Galvin at Windows. Na GASTROWEBE predstavuje svoj drink Dazzling Hill, ktorý je kombináciou ginu, portského a hruškovej marmelády
Pochádza z malej obce Hôrka, neďaleko Popradu. Z barmanským remeslom prišiel prvýkrát do kontaktu počas štúdia na strednej skole. Po skončení strednej školy dostal skvelú možnosť pracovať v Londýne, vo francúzskej reštaurácii a bare, ocenenou Michelinovou hviezdou. A to pod vtedajším bar manažérom a osobou, ktorá výrazne ovplyvnila ďalšie ho pôsobenie v tomto odbore - Borisom Ivanom.
„Začal som na pozícii barback, keďže moje znalosti anglického jazyka boli minimálne. Po roku tvrdej práce som bol pripravený postaviť sa za bar, ktorý je situovaný v srdci Mayfair, v hoteli Hilton na 28. poschodí. Počas tohto pôsobenia som mal možnosť pracovať s mnohými skvelými barmanmi, ktorí mi pomohli v kariérnom, ale aj osobnom raste. Nedá mi nespomenúť Ľuba Miščíka z bratislavského Cuba Libre, s ktorým sme tvorili tím takmer dva roky,“ hovorí Ľubomír Knurovský.
Po troch rokoch prišla ponuka, ktorá sa neodmieta, a to pozícia hlavného barmana, ktorú zastával len chvíľu, keďže sa presunul na súčasnú pozíciou Bar supervisor, keďže chcel pochopiť chod a riadenie baru z iného uhla.
„Môj drink Dazzling Hill, ktorý je momentálne na našom bar menu. Je kombináciou skvelého ginu, portského a hruškovej marmelády, pričom hrušky sú macerované v balsamicu. Toto všetko je osladené levanduľovým cukrom. Servírujeme vo flaute, ozdobenej sušenými lupeňmi ruží,“ vysvetľuje Ľubomír Knurovský.
Dazzling Hill
45 ml ginu Beefeater 24
20 ml Graham's LBV
15 ml limetovej šťavy
2 barové lyžice balsamica
Hrušková marmeláda
Levanduľový cukor na okraji pohára
---------------------------------------------
Foto: archív Ľ. Knurovský
gastro, gastroweb