Späť

syr krémovej konzistencie, veľmi mäkký, jemný a má oranžovú kôru, ktorá vzniká vďaka dozrievaniu v slanom kúpeli. Zaujme štvorcovým tvarom a rozpoznateľným ornamentom na vrchu. Vyrába sa v Lombardii, Piemonte a provincii Treviso.Svojou originálnou kvasnicovou chuťou sa výborne hodí nielen do syrových mís, ale tiež do teplej kuchyne (cestoviny, rizoto, polievky), pretože sa veľmi dobre rozpúšťa. Skvelý je ako zákusok s kúskami jabĺk alebo hrušiek. 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31