Prvý slovenský jablkový Tonyk
Utorok, 16.8. 2016, 22:12Po polročnej príprave a testovaní, mladý výrobca nápojov, firma Jablčnô, pripravila svoju ďalšiu novinku pre slovenský trh. Pomenovala ho k tomu svojsky, a to Tonyk s tvrdým y. Názov chce znova podčiarknuť filozofiu firmy, vyrábať slovenské produkty, zo slovenských surovín. A preto píš ako počuješ.
Možno sa naskytne otázka, prečo práve Tonyk, ale Jablčnô nikdy nemalo byť len o sajderi, s ktorým firma začínala, ale o chutnom pití z jabĺk a zmene ktorú chceli priniesť do sveta nápojov na Slovensku. A aj tento Tonyk je v niečom prvý, aj iný ako ostatné.
V prvom rade je jablkový. Má príjemnú kvetinovú arómu a jablko v kombinácii s chinínom priam až citrusovú chuť. Je bez pridaného cukru, nie presladený, ale správne horký. A pripravili ho čierny, aby ste ho nikdy medzi tonikmi neprehliadli.
Kto je Jablčnô?
Za značkou Jablčnô stojí partia kamarátov, ktorí sa v roku 2013 rozhodli ako prví začať na Slovensku vyrábať cider, po našom, po slovensky, sajder. A to skutočne jablkový.
Jablčnô sa k tomu vyrába len zo starostlivo vybraných odrôd jabĺk dopestovaných vo vlastných jabloňových sadoch v Kravanoch nad Dunajom. Pooberané, odšťavené a pripravené pre vás. Bez umelín či konzervantov. Poctivou receptúrou z čistej jablkovej šťavy. Tak, ako to má byť.
So sajderom to však vôbec nekončí, len začalo. Svoju radu nápojov Jablčnô okrem Tonyku a sajderu, rozšírilo aj o nealkoholický bublinkový nápoj NIEALKO, zložený z jablkovej šťavy a extraktu z vybraných bylín. Žiadna veda, len príroda.
Zdroj: PR, Jablčnô