Späť
Hostiteľ:Marko production, s.r.o.
Dátum a čas začiatku:7. November 2014
Dátum a čas konca:9. November 2014
Miesto:Hotel Crowne Plaza Bratislava
Mesto:Bratislava
Poplatok:3 €/1 deň; 5 €/3 dni
Kontaktná osoba:Marián Haršány
Kontakt:0905 538 194
E-mail:marian.harsany@marko.sk
WWW:www.kavacajcokolada.sk

Pozývame vás na výstavu KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“, ktorá sa bude konať v dňoch 7. – 9. novembra 2014 v priestoroch hotela Crowne Plaza Bratislava, každý deň od 10:00 do 18:00.

Prvý výstavný deň, 7. novembra 2014, je určený hlavne na nadviazanie nových obchodných vzťahov a kontaktov distribútorov a rôznych prevádzok. Na seminári si vypočujete príbehy úspešných kaviarní a od vystavovateľov zistíte, čo je trendy vo svete kávy, čaju a čokolády – čo vám, milí majitelia kaviarní a reštaurácií, pomôže udržať krok s dobou.

Druhé dva dni, 8. – 9. novembra 2014, sú určené pre širšiu verejnosť – pre labužníkov, fanúšikov spomínaných pochutín, pre všetkých, ktorí chcú na vlastné oči vidieť praženie kávy, čo všetko sa dá vyrobiť z čokolády, zoznámiť sa s novými druhmi čajov, a teda niečo nové sa naučiť.

Výstava sa bude konať v hoteli Crowne Plaza Bratislava. Tento priestor bol pre výstavu vybratý zámerne. Návštevníkom chceme priniesť nielen zážitok z kávy, čaju a čokolády, ale umožniť im aj oddych a relax po pracovnom týždni. Preto sme sa rozhodli spraviť výstavu v kultúrnom prostredí, kde si návštevníci môžu posedieť v teple, v suchu a využiť návštevu výstavy na stretnutie s priateľmi, alebo príjemný deň s rodinou.

Bude sa na čo tešiť! Už teraz sú pripravení odborníci, ktorí vám priblížia svoju prácu, koníček a životný štýl spojený s obľúbenými pochutinami.

Prečo práve KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“?

KÁVA

Tiež patríte medzi ľudí, ktorí sa ráno budia šálkou dobrej kávy? A teraz si predstavte, že by tá káva bola nielen čerstvo zomletá, ale aj čerstvo upražená. Viete si predstaviť tú vôňu a chuť?

Vystavovatelia – kávoví fanatici, ktorých si takto dovolíme nazvať, svojmu remeslu nielen rozumejú, ale bezhranične ho milujú. Starostlivo vyberajú jednotlivé druhy kávy, s ktorými oslovia svojich zákazníkov, a často cestujú tisíce kilometrov na plantáže, aby si kvalitu kávy overili osobne. Potom pražia kávové zrná už tu na Slovensku, a to niekoľkokrát týždenne, aby bola káva stále čerstvá a voňavá. Niekedy ani nepostrehnete, že káva, ktorú pijete v kaviarni, bola včera čerstvo upražená niekde v Komárne, Banskej Bystrici alebo v Nitre.

A takúto kávu môžete mať ráno, po obede aj večer v šálke aj vy. Len si treba vybrať. Hoci aj to je hotová alchýmia, pretože čo káva – to iná chuť. Na výstave sa budete môcť nielen priučiť, ako sa káva pestuje, zberá, triedi podľa kvality, ale aj ako sa praží. Dokonca kávu budeme pražiť priamo na výstave. Pripravte si nosy a chuťové poháriky – pražiari vám dajú poriadne zabrať.

ČAJ

Ak patríte k ľuďom, ktorí preferujú radšej čaj ako kávu – tak aj vy si prídete na svoje. Pitie čaju už nie je len o neidentifikovateľnom vrecúšku niečoho, čo si ponoríte do horúcej vody, ktorý ju zafarbí. Dnes je pitie čaju o kvalitných čajových lístkoch, o sušení a čerstvosti a z pitia čaju sa stáva zážitok. Pitie čaju sa stane vaším rituálom a po bežných vrecúškach už asi nesiahnete.

Viete, že okrem pitia čaju sa už dnes bežne dostanete aj k „čajovým“ pralinkám? Určite ich musíte vyskúšať – čajové lístky s čokoládou sú úžasným nápadom fantastickej chuti.

ČOKOLÁDA

Už aj vedci potvrdili, že čokoláda je zdravá. Píšu oslavné básne na to, ako prospieva nášmu srdcu, imunite a hlavne nervom. Ale všetci dobre vieme, že väčšina čokolád z regálov našich predajní sú len zafarbené rastlinné tuky s cukrom, stačí sa pozrieť na zloženie na obale. Ale podotýkam, že existuje skvelá zdravá čokoláda, ktorá sa vyrába ručne, žiadne priemyselné linky, a ktorá chutí fantasticky. A že je z čoho vyberať... Tmavá, mliečna, biela. Čistá či s rôznymi príchuťami, posýpkami. Môžete sa zahryznúť, prípadne sa v chladnom počasí zahriať šálkou horúcej čokolády. Pripravte sa však na čokoládové šialenstvo, budete prekvapení, ako čokoláda naozaj chutí a čo všetko sa z nej dá vyrobiť. Predstavíme vám aj malé slovenské čokoládovne. Niektoré z nich už v zahraničí žnú jeden úspech za druhým. Konečne budete mať možnosť zoznámiť sa s nimi aj vy.

Na výstave sa stretnete so širokou ponukou čokolád od rôznych výrobcov na jednom mieste – budete mať možnosť ochutnať, porovnať a zakúpiť si práve tie, ktoré vás „dostanú“.

Čo viac k tomu dodať? Nové vône, chute, kvalita, nové inšpirácie a príjemne strávený novembrový víkend – nechajte sa vtiahnuť do víru kávy, čaju a čokolády.

Predpredaj vstupeniek: Predpredaj.sk

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30