Hostiteľ: | Gurmán na Slovensku |
Dátum a čas začiatku: | 19. Jún 2015 |
Dátum a čas konca: | 21. Jún 2015 |
Miesto: | Areál dostihovej dráhy petržalského Závodiska |
Mesto: | Bratislava |
Poplatok: | 4,50 €, seniori nad 65 a deti vo veku 14-17 iba 1 € |
Kontakt: | 02/ 44 453 003 |
WWW: | www.gurmanfestbratislava.sk |
Festival pre chuťové poháriky milovníkov dobrého jedla a varenia sa opäť rozprestrie v areáli petržalského Závodiska. Na svoje ochutnávkové menu prestrie 26 vybraných reštaurácií z celého Slovenska, variť bude 68 šéfkuchárov z 9 krajín.
Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Navyše – Gurmán Fest Bratislava sa koncepčne zameriava na najvyššiu kvalitu gastronómie. Kuchári predvedú svoje umenie priamo na tanieri, a tí najznámejší v rámci programu na pódiách festivalu sa podelia aj o svoje vedomosti, predvedú svoju zručnosť, prezradia svoj recept...
Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Divadlo šéfkuchárov – bude patriť piatkovášou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo (v hodnotení ročenky GURMÁN na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie – „3 vidličky“); v sobotu sa môžu návštevníci tešiť na Emanuele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie „S Italem v kuchyni“, a v nedeľu určite opäť zaujme tradičná šou Marcela Ihnačáka.
Medzi obohacujúce novinky festivalu možno zaradiť projekt Zlatý bažant – 7 chutí piva, ktorý sa uskutoční v súčinnosti s ochutnávaním jedál Laciho Horňáčka, prezentáciu slovenského značkového aperitívu Bentiana a zaujímavú produkciu na hudobnom pódiu počas podujatia.
Festival v areáli dostihovej dráhy ponúkne návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový „Warm Up“ bar vo večerných hodinách.
Na Gurman Fest Bratislava nadviaže odborná konferencia pre profesionálov GASTRONOMY SLOVAKIA, na ktorej prisľúbilo účasť 9 michelinovskych šéfkuchárov.
Divadlo šéfkuchárov – hlavné pódium
Piatok
15:00 | Barmanská šou Petra Pravotiaka – majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov |
17:00 | Slávnostné otvorenie |
18:00 | Braňo Križan, Hotel Matyšák – Prezident Slovenského zväzu kuchárova cukrárov/Poézia na tanieri/Podporujem Slovenskú gastronomickú revolúciu |
19:00 | Michal Konrád, FOU ZOO, 3 vidličky, reštaurácia roka 2012 a 2014 podľa Gurmána na Slovensku „Rolka z ryžového papiera plnená marínovaným lososom, mangom, čilli a bylinkami.“ |
19:45 | Gurmánska tombola - losovanie cien pre divákov |
20:00 | Festivalová reštaurácia dňa - vyhlásenie výsledkov |
20:15 | Koncert hudobnej skupiny Karpatské Horké zo Sv. Jura - folk rock |
Sobota
13:00 | Yoshimi Usui, známa prezentátorka tradičnej japonskej kuchyne, má svoju TV šou o vareni. "Onigirazu" - veľký hit v japonskej gastronómii |
14:00 | "Slovensko chutí" - známi moderátori programu RTVS v "priamom prenose": Michal Šiška a Silvia Pilková - Tentokrát varíme my |
15:00 | Barmanská šou Petra Pravotiaka – majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov |
16:00 | Laci Horňáček - Zaujimávé špeciality k pivu. Známy šéfkuchár z TV Paprika |
17:00 | Imro Bindics, šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, známy propagátor kuchyne Žitného ostrova a z TV „Vojna kuchárov“ |
18:00 | Emanuele RIDI - talianský šéfkuchár, majiteľ reštaurácie „Da Emanuele“ a známy z TV „S Italem v kuchyni“, vydal množstvo kuchárskych kníh |
19:00 | Autogramiáda s Emanuelem RIDIM |
19:30 | Gurmánska tombola - losovanie cien pre divákov |
19:45 | Festivalová reštaurácia dňa - vyhlásenie výsledkov |
20:00 | Koncert hudobnej skupiny PAPYLLON zo Žiliny - New rock´n roll |
Nedeľa
13:00 | Tomáš LYSÝ, Sushi majster Fou ZOO 3 vidličky od Gurmána, „Sushi - v jednoduchodti je krása“ |
14:00 | Marcel IHNAČÁK – Veľká kuchárska šou šéfkuchára Lidla, známy z TV a tiež vydal viacero kuchárskych kníh, škola varenia a najnovšie otvoril svoj hotelík v Mikulove |
15:00 | Vyhlásenie výsledkov súťaže Starostovská džemovačka o najlepší džem starostov mestských častí Bratislavy |
16:00 | Peter ĎURČO, majiteľ a šéfkuchár TOP restaurant Žilina, ocenená 1 vidličkou od Gurmána na Slovensku |
17:00 | Gabo KOCÁK, majiteľ a šéfkuchár Culinarium restaurant, tiež známy z TV ako "15 minutový kuchár" |
18:00 | Barmanská šou Petra Pravotiaka – majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov |
19:00 | Festivalová reštaurácia dňa - vyhlásenie výsledkov |
19:15 | Ukončenie programu |