Späť
Hostiteľ:Gurmán na Slovensku
Dátum a čas začiatku:19. Jún 2015
Dátum a čas konca:21. Jún 2015
Miesto:Areál dostihovej dráhy petržalského Závodiska
Mesto:Bratislava
Poplatok:4,50 €, seniori nad 65 a deti vo veku 14-17 iba 1 €
Kontakt:02/ 44 453 003
WWW:www.gurmanfestbratislava.sk

Festival pre chuťové poháriky milovníkov dobrého jedla a varenia sa opäť rozprestrie v areáli petržalského Závodiska. Na svoje ochutnávkové menu prestrie 26 vybraných reštaurácií z celého Slovenska, variť bude 68 šéfkuchárov z 9 krajín.

Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Navyše – Gurmán Fest Bratislava sa koncepčne zameriava na najvyššiu kvalitu gastronómie. Kuchári predvedú svoje umenie priamo na tanieri, a tí najznámejší v rámci programu na pódiách festivalu sa podelia aj o svoje vedomosti, predvedú svoju zručnosť,  prezradia svoj recept...

Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Divadlo šéfkuchárov – bude patriť piatkovášou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo (v hodnotení ročenky GURMÁN na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie – „3 vidličky“); v sobotu sa môžu návštevníci tešiť na Emanuele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie „S Italem v kuchyni“,  a v nedeľu určite opäť zaujme tradičná šou Marcela Ihnačáka.

Medzi obohacujúce novinky festivalu možno zaradiť projekt Zlatý bažant – 7 chutí piva, ktorý sa uskutoční v súčinnosti s ochutnávaním jedál Laciho Horňáčka, prezentáciu slovenského značkového aperitívu Bentiana a zaujímavú produkciu na hudobnom pódiu počas podujatia.

Festival v areáli dostihovej dráhy ponúkne návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový „Warm Up“ bar vo večerných hodinách.

Na Gurman Fest Bratislava nadviaže odborná konferencia pre profesionálov GASTRONOMY SLOVAKIA, na ktorej prisľúbilo účasť 9 michelinovskych šéfkuchárov.

Divadlo šéfkuchárov – hlavné pódium

Piatok

15:00 Barmanská šou Petra Pravotiaka – majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov
17:00 Slávnostné otvorenie
18:00 Braňo Križan, Hotel Matyšák – Prezident Slovenského zväzu kuchárova cukrárov/Poézia na tanieri/Podporujem Slovenskú gastronomickú revolúciu
19:00 Michal Konrád, FOU ZOO, 3 vidličky, reštaurácia roka 2012 a 2014 podľa Gurmána na Slovensku „Rolka z ryžového papiera plnená marínovaným lososom, mangom, čilli a bylinkami.“
19:45 Gurmánska tombola - losovanie cien pre divákov
20:00 Festivalová reštaurácia dňa - vyhlásenie výsledkov
20:15 Koncert hudobnej skupiny Karpatské Horké zo Sv. Jura - folk rock

Sobota

13:00 Yoshimi Usui, známa prezentátorka tradičnej japonskej kuchyne, má svoju TV šou o vareni. "Onigirazu" - veľký hit v japonskej gastronómii
14:00 "Slovensko chutí" - známi moderátori programu RTVS v "priamom prenose": Michal Šiška a Silvia Pilková - Tentokrát varíme my
15:00 Barmanská šou Petra Pravotiaka – majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov
16:00 Laci Horňáček - Zaujimávé špeciality k pivu. Známy šéfkuchár z TV Paprika
17:00 Imro Bindics, šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, známy propagátor kuchyne Žitného ostrova a z TV „Vojna kuchárov“
18:00 Emanuele RIDI - talianský šéfkuchár, majiteľ reštaurácie „Da Emanuele“ a známy z TV „S Italem v kuchyni“, vydal množstvo kuchárskych kníh
19:00 Autogramiáda s Emanuelem RIDIM
19:30 Gurmánska tombola - losovanie cien pre divákov
19:45 Festivalová reštaurácia dňa - vyhlásenie výsledkov
20:00 Koncert hudobnej skupiny PAPYLLON zo Žiliny - New rock´n roll

Nedeľa

13:00 Tomáš LYSÝ, Sushi majster Fou ZOO 3 vidličky od Gurmána, „Sushi - v jednoduchodti je krása“
14:00 Marcel IHNAČÁK – Veľká kuchárska šou šéfkuchára Lidla, známy z TV a tiež vydal viacero kuchárskych kníh, škola varenia a najnovšie otvoril svoj hotelík v Mikulove
15:00 Vyhlásenie výsledkov súťaže Starostovská džemovačka o najlepší džem starostov mestských častí Bratislavy
16:00 Peter ĎURČO, majiteľ a šéfkuchár TOP restaurant Žilina, ocenená 1 vidličkou od Gurmána na Slovensku
17:00 Gabo KOCÁK, majiteľ a šéfkuchár Culinarium restaurant, tiež známy z TV ako "15 minutový kuchár"
18:00 Barmanská šou Petra Pravotiaka – majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov
19:00 Festivalová reštaurácia dňa - vyhlásenie výsledkov
19:15 Ukončenie programu

 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30