Hostiteľ: | Jaroslav Žídek |
Dátum a čas začiatku: | 10. Apríl 2013 |
Dátum a čas konca: | 10. Apríl 2013 |
Miesto: | Hotel Albrecht |
Mesto: | Bratislava |
Poplatok: | 99€ |
Kontakt: | 0902 333 888 |
WWW: | www.restaurantalbrecht.com |
Keď v ALBRECHTE chutí .... šampanské BILLECART-SALMON
10.apríla 2013, o 19:00
Pre ďalší večer v ALBRECHTe som si vybral rodinné vinárstvo vo Francúzsku, v oblasti Champagne. Vybral som si značku BILLECART - SALMON, ktorá svoje vína vyrába už od roku 1818 a dnes ju spravuje už siedma generácia priamych potomkov. Rád by som napísal, že majiteľov osobne poznám, ako to bolo doteraz, ale bohužiaľ, nie je to tak. Páčil sa mi ich príbeh a poctivá rodinná práca, ktorá prekonala veľa ťažkostí a dnes ich vinárstvo a šampanské radia poprední svetoví degustátori medzi TOP 10 najlepších výrobcov z oblasti Champagne.
A to už stojí za to ochutnať víno jedného z najlepších výrobcov šampanských, ktorého história sa píše takmer 200 rokov. Vína vám nepredstaví nik iný, ako jeden z potomkov a majiteľov, sám Denis Roland-Billecart.
ALBRECHT tasting menu v jedinečnej kombinácii so šampanským BILLECART - SALMON
Welcome drink
EXTRA BRUT N.V.
Normandské ustrice Claudius z oblasti Isigny
Uhorkové želé s Osietra kaviárom a údeným pstruhom
***
BRUT RÉSERVE N.V.
Dusená chobotnica s karfiolovým pyré s hrozienkami a opečenou slaninkou Pancetta
***
BRUT VINTAGE 2004
Varená treska so špargľovým pyré a marakujou
***
CUVÉE NICOLAS FRANCOIS BILLECART 1999
Plnená prepelička s omáčkou zo smrčka jedlého a pečenými novými zemiakmi
***
BRUT ROSÉ N.V.
Rebarborové variácie
Roquefort s hruškami
Prijmite naše pozvanie na večeru, kde sa jedinečné šampanské spojí s výnimočným jedlom.
Jaroslav Žídek a Denis Roland-Billecart