Hostiteľ: | Chateau-vin |
Dátum a čas začiatku: | 24. Október 2014 |
Dátum a čas konca: | 24. Október 2014 |
Miesto: | Reštaurácia Hrad |
Mesto: | Bratislava |
Poplatok: | 20 eur (cena platí do 30. 9., potom bude 30 eur) |
Kontakt: | 0917 843 974 |
E-mail: | vinoteka@chateau-vin.sk |
Spoločnosti Merlot d´Or (CZ) a Chateau-vin (SK) pripravili pre milovníkov vín z Bordeaux na Slovensku jedinečné porovnanie viac ako 20 vín z ročníku 2011 zo slávnych zámkov zo všetkých hlavných apelácií v Bordeaux.
Degustácia vína bude prebiehať v priestoroch Perlovej sály Reštaurácie Hrad, a to od 10.00 do 13.00 a od 15.00 do 18.00. Celý deň bude zakončený slávnostným banketom na streche Reštaurácie Hrad s výhľadom na celú Bratislavu. Špeciálne zloženie 5-chodového menu doprevádzajú vína kategórií Grand Cru Classé z Ch. Smith Haut Lafitte, Ch. Lagrange, Ch. Giscours, Ch. du Tertre a Ch. Guiraud, ktorých majitelia alebo pivniční vedúci budú na celej akcii prítomní.
Cena degustácie: 20 EUR/osoba (cena je platná do 30.09.2014, po tomto dátume bude 30 EUR)
Cena slávnostného menu: 149 EUR / Pri objednaní celého stola – 9-10 osôb – cena 120 EUR/osoba
Zoznam degustovaných vín ročník 2011
Pauillac:
Réserve de la Comtesse (Pichon Comtesse de Lalande)
Echo de Lynch Bages,
Lacoste Borie (Grand Puy Lacoste)
St. Julien:
La Croix de Beaucailou (Ducru Beaucaillou)
Le Petit Lion (Léoville Las Cases)
Amiral de Beychevelle
Fiefs de Lagrange
St. Estephe:
La Dame de Montrose
Marquis de Calon
Margaux:
Alter Ego de Palmer
Baron de Brane (Brane Cantenac)
Siréne de Giscours
Blason d´Issan
St. Emilion:
Petit Figeac
Pomerol:
Due de Conseillante
Fugue de Nenin
Pessac Léognan:
Les Hauts de Smith (blanc+rouge)
Clémentin de Pape Clément (blanc + rouge)
La Réserve de Malartic rouge
Haut Médoc:
Les Allés de Cantemerle
Sauternes:
Petit Guiraud
SLAVNOSTNÉ MENU
Kráľovské krevety v listovom šaláte s avokádom a pomarančovým dresingom
Les Arums de Lagrange 2013, Bordeaux
•••
Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a sladkokyslým jablčným ragú
Les Hauts de Smith blanc 2012
•••
Medailónky z teľacej sviečkovice s redukciou z vínneho demi-glace, špargľou a zemiakovým suflé
Château Lagrange 2004, St. Julien Grand Cru Classé
Château du Tertre 2009, Margaux Grand Cru Classé
•••
Francúzsky ovčí syr - Ossau Iraty
Château Giscours 1998, Margaux Grand Cru Classé
•••
Créme Brûllé s nakladanými višňami a limetkovým sirupom
Ch. Guiraud 2006, Sauternes Cru Classé
Zdroj: Chateau-vin