Späť
Hostiteľ:Chateau-vin
Dátum a čas začiatku:24. Október 2014
Dátum a čas konca:24. Október 2014
Miesto:Reštaurácia Hrad
Mesto:Bratislava
Poplatok:20 eur (cena platí do 30. 9., potom bude 30 eur)
Kontakt:0917 843 974
E-mail:vinoteka@chateau-vin.sk

Spoločnosti Merlot d´Or (CZ) a Chateau-vin (SK) pripravili pre milovníkov vín z Bordeaux na Slovensku jedinečné porovnanie viac ako 20 vín z ročníku 2011 zo slávnych zámkov zo všetkých hlavných apelácií v Bordeaux.

Degustácia vína bude prebiehať v priestoroch Perlovej sály Reštaurácie Hrad, a to od 10.00 do 13.00 a od 15.00 do 18.00. Celý deň bude zakončený slávnostným banketom na streche Reštaurácie Hrad s výhľadom na celú Bratislavu. Špeciálne zloženie 5-chodového menu doprevádzajú vína kategórií Grand Cru Classé z Ch. Smith Haut Lafitte, Ch. Lagrange, Ch. Giscours, Ch. du Tertre a Ch. Guiraud, ktorých majitelia alebo pivniční vedúci budú na celej akcii prítomní.

Cena degustácie: 20 EUR/osoba (cena je platná do 30.09.2014, po tomto dátume bude 30 EUR)

Cena slávnostného menu: 149 EUR / Pri objednaní celého stola – 9-10 osôb – cena 120 EUR/osoba

Zoznam degustovaných vín ročník 2011

Pauillac:

Réserve de la Comtesse (Pichon Comtesse de Lalande)

Echo de Lynch Bages,

Lacoste Borie (Grand Puy Lacoste)

St. Julien:

La Croix de Beaucailou (Ducru Beaucaillou)

Le Petit Lion (Léoville Las Cases)

Amiral de Beychevelle

Fiefs de Lagrange

St. Estephe:

La Dame de Montrose

Marquis de Calon

Margaux:

Alter Ego de Palmer

Baron de Brane (Brane Cantenac)

Siréne de Giscours

Blason d´Issan

St. Emilion:

Petit Figeac

Pomerol:

Due de Conseillante

Fugue de Nenin

Pessac Léognan:

Les Hauts de Smith (blanc+rouge)

Clémentin de Pape Clément (blanc + rouge)

La Réserve de Malartic rouge

Haut Médoc:

Les Allés de Cantemerle

Sauternes:

Petit Guiraud

SLAVNOSTNÉ MENU

Kráľovské krevety v listovom šaláte s avokádom a pomarančovým dresingom

Les Arums de Lagrange 2013, Bordeaux

•••

Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a sladkokyslým jablčným ragú

Les Hauts de Smith blanc 2012

•••

Medailónky z teľacej sviečkovice s redukciou z vínneho demi-glace, špargľou a zemiakovým suflé

Château Lagrange 2004, St. Julien Grand Cru Classé

Château du Tertre 2009, Margaux Grand Cru Classé

•••

Francúzsky ovčí syr - Ossau Iraty

Château Giscours 1998, Margaux Grand Cru Classé

•••

Créme Brûllé s nakladanými višňami a limetkovým sirupom

Ch. Guiraud 2006, Sauternes Cru Classé

Zdroj: Chateau-vin

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031