
SomelierHodnotí: Michael SERESIN, Leah Pinot Noir, Marlborough, 2008
Utorok, 19.5. 2015, 00:30Hrozno na toto víno pochádza z Raupo Creek (vinice Tatou a Home). Ručný zber, spontánna fermentácia s prírodnými kvasinkami. Štyri týždne bol rmut v kontakte so šupkami, ručné premiešavanie.
Víno zrelo 11 mesiacov v 225-litrových francúzskych dubových sudoch (25 % nové), počas ktorého prebehla spontánna malolaktická fermentácia. Víno fľašované bez filtrácie. Vinárstvo sa riadi biodynamickým prístupom.
Michael SERESIN, Leah Pinot Noir, Marlborough, 2008
Farba: Granátovo červená farba s bohatou viskozitou a leskom
Vôňa: Atraktívna ovocno-empyrematická vôňa s dominantným kôstkovo-cassisovým prejavom, neskôr zemitým
Chuť: Začína so stredne výrazným nástupom, sviežou kyselinkou, ovocnou štruktúrou. Stredne plné telo doplnené mäkkými tanínmi a v závere ľahká horčinka. Dlhá, čistá a expresívna dochuť
Sumár: Elegantné, výrazom teplé víno z veľkej odrody a typickým prejavom regiónu a prístupom vinárstva
Potenciál: teraz + 2 roky
Podávanie: teplota 16-18 ̊C, dekantácia
Tip na kombináciu s jedlom: Jahňacie so šalviovou omáčkou, pernatá zverina, hydina
---------------------------------------------------------------------------------------------
Autor/Foto: Denisa Tarinová