mäkkýše - kulinárska špecialita. V devätnástom storočí boli ustrice ako zdroj bielkovín spestrením stravy chudobných. Dali sa nájsť všade v čistej vode a bolo ich dosť. Čerstvá ustrica je po otvorení ulity plná vody, ktorá musí byť číra a voňať. Mali by sa jesť živé, len s citrónom alebo limetkou, prípadne so šalotkou a s vínnym nálevom. Ak pochybujeme o jej kvalite, dotkneme sa ustrice pri okraji. Ak sa zmrští, je živá. Rovnako by mala reagovať pri pokvapkaní citrónom. Dajú sa však aj marinovať, vyprážať, piecť či gratinovať. Môžeme si z nich pripraviť polievku, zapekať ich so slaninou alebo s petržlenovou vňaťou a čerstvo nastrúhaným parmezánom, čo sú takzvané Rockefellerove ustrice.
Späť
Pracovné ponuky
-
HOTELITY Čašník CSČ SAV - KC SAV ... | 15.4.2024
-
HOTELITY Director of Development HOTELITY s.r.o. | 15.4.2024
-
PROFESIA Samostatný kuchár Grand Hotel Permon, ... | 25.4.2024
-
PROFESIA Zdravotnícky asistent/recepčná v súkromnom ... Ústav lekárskej ... | 25.4.2024
-
PROFESIA Prevádzkový pracovník McDonald´s Zvolen na TPP (Ref. ... McDonald's | 25.4.2024