mäkkýše - kulinárska špecialita. V devätnástom storočí boli ustrice ako zdroj bielkovín spestrením stravy chudobných. Dali sa nájsť všade v čistej vode a bolo ich dosť. Čerstvá ustrica je po otvorení ulity plná vody, ktorá musí byť číra a voňať. Mali by sa jesť živé, len s citrónom alebo limetkou, prípadne so šalotkou a s vínnym nálevom. Ak pochybujeme o jej kvalite, dotkneme sa ustrice pri okraji. Ak sa zmrští, je živá. Rovnako by mala reagovať pri pokvapkaní citrónom. Dajú sa však aj marinovať, vyprážať, piecť či gratinovať. Môžeme si z nich pripraviť polievku, zapekať ich so slaninou alebo s petržlenovou vňaťou a čerstvo nastrúhaným parmezánom, čo sú takzvané Rockefellerove ustrice.
Späť
Pracovné ponuky
-
HOTELITY F&B manager HOTELITY s.r.o. | 29.9.2023
-
HOTELITY Front office manager HOTELITY s.r.o. | 27.9.2023
-
PROFESIA Recepčná, osobná asistentka v zubnej ambulancii NR DENT, s.r.o. | 29.9.2023
-
PROFESIA Čašník Regal Burger Malacky M.M Trade, s. r. o. | 29.9.2023
-
PROFESIA Krupiérka / Čašníčka ASCOMP spol. s r.o. | 29.9.2023