španielske jedlo, chuťovka. Tapas má pôvod v španielskom slovese tapar, "pokrývať."ale volajú sa aj pinchos, podľa malého špáradla, ktorým bývajú prepichnuté, aby suroviny lepšie spolu držali. Tapas sú malé kúsky jedla, typické pre každú španielsku reštauráciu, bar či vináreň. Tapas môžu byť misky s plátkami sušenej šunky, misky s olivami plnené rôznymi pastami, misky so syrom, klobáskami alebo rôzne upravenými rybami, mističky s kroketami, mäsovými guličkami alebo trebársk misky s plodmi mora. Tapas môžu byť studené, teplé, prípadne aj vo forme omáčok, do ktorých sa namáča pečivo alebo iné tapas.
Pracovné ponuky
-
HOTELITY Cocktailový barman do Old Fashioned Baru URBAN HOUSE | 6.5.2022
-
HOTELITY HLAVNÝ KUCHÁR - šéf eventového oddelenia HOTELITY s.r.o. | 20.4.2022
-
PROFESIA Barmanka, Čašníčka JURKO s.r.o. | 22.5.2022
-
PROFESIA Samostatný čašník s praxou, Ružinov a Dlhé Diely LS GASTRO, s.r.o. | 22.5.2022
-
PROFESIA Dievča pre všetko / palacinkový guru Svadby a Kari (Funki ... | 22.5.2022
Manažéri
-
Gurmán AWARD 2022: Zlaté vidličky pre najlepšie reštaurácie
- Vláda zlyháva - cestovný ruch pochováva
- Bilancia letnej sezóny vo Vysokých Tatrách s červenými číslami
- Vo Vysokých Tatrách dopadlo leto pozitívne, jeseň vyzerá kriticky
- Ak hotelom a reštauráciám pri reštarte nepomôže štát, prepúšťanie bude pokračovať