japonská sojová omáčka, vyrobená čistou fermentáciou sójových bôbov, pšenice, soli a koji baktérie.Využíva sa do omáčok, na dusená mäsá alebo do zeleninových šalátov. V kuchyni sa uplatní predovšetkým pri príprave čínskych a ázijských jedál. Dnes je sójová omáčka v bežnej kuchyni používaná ako zvýrazňovač chuti alebo dochucovadlo. Dajú sa kúpiť omáčky rôznych chutí a to ako fermentovaných, tak priemyselných. Najobľúbenejšie omáčky sú svetlé, tmavé, hubové a bezlepkové.
Svetlú omáčku používame na biele mäso, do polievok alebo do šalátov. Tmavú omáčku a hubovú používame na tmavé mäso a divočinu.
Späť
Pracovné ponuky
-
HOTELITY Pivničný technológ HOTELITY s.r.o. | 14.1.2021
-
HOTELITY hauskeeping Hotel&gastrogroup | 19.8.2020
-
PROFESIA Osobný bankár - Žilina OC Dubeň Prima banka Slovensko, ... | 18.1.2021
-
PROFESIA Pracovník/čka na úseku výdaja stravy Casa Slovensko n.o. | 18.1.2021
-
PROFESIA Klientský pracovník autopožičovne AVIS Slovensko na ... United Rental Group, ... | 17.1.2021