Späť

japonská sojová omáčka, vyrobená čistou fermentáciou sójových bôbov, pšenice, soli a koji baktérie.Využíva sa do omáčok, na dusená mäsá alebo do zeleninových šalátov. V kuchyni sa uplatní predovšetkým pri príprave čínskych a ázijských jedál. Dnes je sójová omáčka v bežnej kuchyni používaná ako zvýrazňovač chuti alebo dochucovadlo. Dajú sa kúpiť omáčky rôznych chutí a to ako fermentovaných, tak priemyselných. Najobľúbenejšie omáčky sú svetlé, tmavé, hubové a bezlepkové. 
Svetlú omáčku používame na biele mäso, do polievok alebo do šalátov. Tmavú omáčku a hubovú používame na tmavé mäso a divočinu.

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728