Späť

pecorino

Pondelok, 28.5. 2012, 01:57

je typický tvrdý taliansky syr vyrábaný z ovčieho mlieka. Názov Pecorino vychádza z talianskeho slova pecora, ktoré znamená ovca. Syr má farbu smotanovú až syrovo - svetložltú. Pecorino s dlhším zrením majú vytvorenú kôrku syrovo-žltej farby rôznej hrúbky v závislosti na dĺžke zrania. Chuť syra je slaná, výrazne pikantná (podobná českému syru Niva).

Sýr Pecorino existuje v troch variantoch spracovávaných typicky pre oblasť pôvodu:

  • Pecorino Siciliano alebo aj Pecorino Romano (označenie používané hlavne mimo Taliansko), pôvod Sicília
  • Pecorino Sardo, pôvod Sardínia
  • Pecorino Toscano, pôvod Toskánsko

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930