Späť

pecorino

Pondelok, 28.5. 2012, 01:57

je typický tvrdý taliansky syr vyrábaný z ovčieho mlieka. Názov Pecorino vychádza z talianskeho slova pecora, ktoré znamená ovca. Syr má farbu smotanovú až syrovo - svetložltú. Pecorino s dlhším zrením majú vytvorenú kôrku syrovo-žltej farby rôznej hrúbky v závislosti na dĺžke zrania. Chuť syra je slaná, výrazne pikantná (podobná českému syru Niva).

Sýr Pecorino existuje v troch variantoch spracovávaných typicky pre oblasť pôvodu:

  • Pecorino Siciliano alebo aj Pecorino Romano (označenie používané hlavne mimo Taliansko), pôvod Sicília
  • Pecorino Sardo, pôvod Sardínia
  • Pecorino Toscano, pôvod Toskánsko

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031