Späť

(tal. Parmigiano-Reggiano) alebo grana je veľmi tvrdý taliansky syr typu grana. Cesto má peknú slamovožltú farbu a krehkú zrnitú a štiepateľnú štruktúru, ktorá zrením tvrdne. Syr je nízkotučný a obsahuje 32% tuku v sušine. Jedná sa o jeden z najtvrdších syrov. Parmezán chutí najlepšie medzi druhým a štvrtým rokom zrenia. Vtedy sa v ňom vyvážene spája jemná chuť masla s prirodzenou ostrosťou a slanosťou. Používa sa na strúhanie na cestoviny, na pizzu, do rôznych omáčok a zapekaných jedál. Ideálne je, ak sa strúha až tesne pred podávaním, pretože vtedy nestráca svoje aromatické vlastnosti. 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930