je olej získaný z olív (Olea europaea) - tradičný strom zo Stredomoria. Olej musí byť číry, bez usadenín, jasnej žltej farby, bez špecifickej vône a chuti a bez cudzej vône a chuti. Najvýraznejšiu chuť má extra panenský olej (Extra virgin), ktorý sa lisuje za studena. Pri tepelnej úprave v pokrmoch zväčšuje svoj objem, preto ho stačí použiť málo. Niektoré z najlepších olivových olejov pochádzajú z Toskánska, Sicílie, Puglie a Ligúrie. Každý jeden má osobitnú charakteristiku chuti. Daľšie vynikajúce olivové oleje sú vyrábané v Grécku, Španielsku a Francúzsku.
Späť
Pracovné ponuky
-
HOTELITY Cocktailový barman do Old Fashioned Baru URBAN HOUSE | 6.5.2022
-
HOTELITY HLAVNÝ KUCHÁR - šéf eventového oddelenia HOTELITY s.r.o. | 20.4.2022
-
PROFESIA Barmanka, Čašníčka JURKO s.r.o. | 22.5.2022
-
PROFESIA Samostatný čašník s praxou, Ružinov a Dlhé Diely LS GASTRO, s.r.o. | 22.5.2022
-
PROFESIA Dievča pre všetko / palacinkový guru Svadby a Kari (Funki ... | 22.5.2022
Manažéri
-
Gurmán AWARD 2022: Zlaté vidličky pre najlepšie reštaurácie
- Vláda zlyháva - cestovný ruch pochováva
- Bilancia letnej sezóny vo Vysokých Tatrách s červenými číslami
- Vo Vysokých Tatrách dopadlo leto pozitívne, jeseň vyzerá kriticky
- Ak hotelom a reštauráciám pri reštarte nepomôže štát, prepúšťanie bude pokračovať