Späť

mozzarella

Utorok, 29.5. 2012, 00:59

pochádza pôvodne z juhu Talianska. Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.Tento syr má vo všetkých svojich podobách široké využitie. Ideálny je pre studenú kuchyňu, kde je prvotriednou lahôdkou na obložených chlebíčkoch, “jednohubkách“, v zeleninových misách či šalátoch. Mozzarella sa výborne kombinuje nielen s paradajkami a bazalkou, ale je nezastupiteľná pri zapekaní rôznych druhov jedál alebo viacerých druhov mäsa. 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728