Späť

Označuje sa aj ako sladký zemiak. Je to koreňová hľuza povojníka batátového. Môže mať rôzne farby - od krémovo-žltej, cez oranžovú až po fialovú. Surové chutia ako škrobová mrkva. Keď ich budete piecť pomaly, budú sladšie ako tie, čo budete variť rýchlo. Batáty sú subtropická až tropická plodina, preto im nesvedčí skladovanie v chlade. Ideálna teplota na skladovanie je 13-16 °C, preto ich skladujte radšej v komore ako v chladničke. Pyré z varených batátov je pritom šťavňatejšie ako pyré zo zemiakov. Pri varení sledujte čas, pokrájané na kocky sa aj v pare uvaria za menej ako 10 minút.




Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031