Ide o vínny ocot. Pravý pochádza len z dvoch talianských regiónov. Balzamikový ocot sa vyrába z muštu bielej odrody viniča Trebbiano z Modeny alebo z provincie Reggio Emilia. Jeho výroba začína vo veľkom sude, kde sa odparuje a stále redukuje asi tri roky. Následne sa vysoko koncentrovaný ocot skladuje 10 až 15 rokov v menších sudoch. Mladý vínny ocot zreje krátko – približne 3 až 5 rokov, stredne starý od 6 do 12 rokov a veľmi starý, predávaný pod názvom Aceto Balsamico Tradizionale Extra Vecchio, odpočíva 25 rokov a viac. Jeho typická vôňa sa ideálne rozvinie v tepelne upravovaných (alebo prinajmenšom pri izbovej teplote podávaných) pokrmoch. Široká škála chutí a vôní sa najlepšie prejaví, ak ho podávame samostatne. Najvhodnejším spôsobom, ako si extra vecchio vychutnať, je v podobe digestívu po večeri. Pravé aceto balsamico tradizionale charakterizuje jemne sladká chuť, ľahké korenisté tóny a vyššia hustota.
Pracovné ponuky
-
HOTELITY Cocktailový barman do Old Fashioned Baru URBAN HOUSE | 6.5.2022
-
HOTELITY HLAVNÝ KUCHÁR - šéf eventového oddelenia HOTELITY s.r.o. | 20.4.2022
-
PROFESIA Chyžná/Recepčná ST.Florian ŠTÚROVO ... | 21.5.2022
-
PROFESIA Čašník MUDr. Pavol Berceli - ... | 20.5.2022
-
PROFESIA Pracovníčka obsluhy za pultom reštaurácie čerpacej ... SMELM s.r.o. | 20.5.2022
Manažéri
-
Gurmán AWARD 2022: Zlaté vidličky pre najlepšie reštaurácie
- Vláda zlyháva - cestovný ruch pochováva
- Bilancia letnej sezóny vo Vysokých Tatrách s červenými číslami
- Vo Vysokých Tatrách dopadlo leto pozitívne, jeseň vyzerá kriticky
- Ak hotelom a reštauráciám pri reštarte nepomôže štát, prepúšťanie bude pokračovať