Späť

Štefan Kiss

Motto: Ani to najchutnejšie jedlo nebude lahodiť vášmu zákazníkovi, keď nebude podávané s takou láskou, akou bolo pripravené!

Som kuchár s 27-ročnou praxou v obore. Pracoval som rôznych reštauráciách na Slovensku a aj v zahraničí, a to konkrétne vo Frankfurte nad Mohanom a v Budapešti. Skúsenosti som nadobudol aj prevádzkach rýchleho občerstvenia a aj keď niektorí odsudzujú tento štýl  stravovania, musíme brať do úvahy, že nie každý si môže dovoliť počas obedňajšej prestávky čakať na jedlo 30 minút a zaplatiť pri tom viacnásobok ceny. Niektoré skúsenosti z tejto oblasti sa pritom dajú veľmi efektívne  aplikovať do prevádzok. Potrebujeme k tomu len málo, zmeniť technológiu prípravy jedál a využiť v rozumnom pomere konvenienčné výrobky.

Za  najväčší  úspech v mojej kuchárskej kariéry jednoznačne považujem splnenie môjho sna. Je to určite aj sen mnohých kuchárov, čím je realizácia a otvorenie vlastného malého rodinného podniku, ktorý úspešne prevádzkujeme štvrtý rok. Moje skúsenosti, ktoré som nadobudol ako kuchár a šéfkuchár, ale aj tie najcennejšie skúsenosti, ktoré sa dajú získať len pri prevádzkovaní vlastného podniku, rád odovzdám každému, kto má skutočný záujem prispieť svojou prácou k zlepšeniu nie veľmi dobrej povesti našej krajiny. Mojou obľúbenou kuchyňou je talianska, ale čo sa týka poradenstva, najviac vám viem pomôcť s prípravou jedál, ktoré sú lokálne známe. Tieto jedlá vystihujú naše suroviny, a tým aj našu krajinu, a keď sa im budeme venovať, prilákajú k nám to najcennejšie, čo si môžeme želať. Zákazníkov, ktorí sa k nám opakovane budú vracať.

Moje úspechy merané medailami

● Zlatá a bronzová medaila Danubius Gastro - Poézia v gastronómií, Bratislava

● Zlatá a bronzová medaila Hradec Králové, Česká republika

● Strieborná medaila,HOGAKA Karlsruhe Nemecko

● Ďalej ako člen Culinary Nestlé tímu to bola výpomoc a účasť na medzinárodných kuchárskych súťažiach: Stuttgart, Nurnberg, Basel vo Švajčiarsku, Lion vo Francúzsku, Luxemburg a na Kuchárskej olympiáde v nemeckom Erfurte

Skúsenosti ako porotca na súťažiach

Poézia v gastronómií Bratislava, Špica Guľáš Vysoké Tatry, Studená kuchyňa v rámci Májovej výstavy Prešov, Nowaco Cup Bratislava a Rimavská Sobota, Sweet Cup Prešov; mám tiež bohaté skúsenosti s prezentáciami jedál v gastrozariadeniach.

Momentálne pracujem ako externý kulinársky poradca pre spoločnosť Nestle Slovensko s.r.o. a Nestle Hungaria kft.

Absolvované semináre a školenia s certifikátmi

Vedenie tímu, rozšírené školenie pre konvektomaty Alba a Rational, molekulárna kuchyňa , Yves Thuries Culinary Academy, príprava kuchárskych dezertov, Food styling (úprava jedál na tanieri)

 

S čim vám viem pomôcť

Prezentácia potravín, konvenienčných výrobkov a gastrozariadenia na výstavách  a veľtrhoch

Kompletný servis ochutnávky, príprava ochutnávkových porcií, dovoz, servírovanie podľa vašej požiadavky na vami určené miesto, s odborným výkladom pre vašich zamestnancov alebo aj obchodných partnerov

Školenia pre hotelové školy a učňovské strediská - podľa vašej požiadavky zostavím intenzívny program na vami zvolenú oblasť z gastronómie a prevediem vašich študentov teóriou až do hĺbky tematiky, spolu s praktickými ukážkami

Organizovanie seminárov aj v zahraničí (napr. zber olív v Chorvátsku, seminár morské plody s návštevou rybieho trhu v Chorvátsku)

Podpora predaja - vypracovanie kalkulácií, receptov aj s fotografiou, prezentácie na konkrétny výrobok pre firmy ako podpora predaja do letákov a propagačných  materiálov

Tréning - rád zaškolím váš personál, alebo sa s nimi podelím o skúsenosti, ktoré som nadobudol na seminároch a školeniach s certifikátmi

 

Kontakt

Štefan Kiss

Chef – culinary advisor

E-mail: stefan.kiss.ca@gmail.com

Mobil: +421 905 209 158

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Štvrtok, 5.9. 2019Gin Fest 2019
Piatok, 20.9. 2019 - 1.deňCocktail fest Bratislava 2019
Piatok, 20.9. 2019 - 2.deňCocktail fest Bratislava 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829