
Michal Hajský
Po škole som však na Slovensku nenašiel nič, čo by ma napĺňalo, a preto som odišiel do Talianska, kde som mohol napredovať v rôznych baroch a reštauráciách. Po šiestich rokoch som odišiel do Londýna. A tam som si povedal, že už stačilo a je čas ísť domov a splniť si svoj sen.
Vždy som chcel variť a v zahraničí som zistil, že variť sa dá aj za barom. Tak som otvoril v Trenčíne môj prvý cocktailový bar AMANTE. Po nejakej dobe nasledoval ďalší bar AMANTE v Púchove. Určite musím spomenúť aj moju prácu, ktorú vykonávam v Trenčianskych Tepliciach v KURSALONE ako CHEF DE BAR.
Jednou zo zaujímavostí, ktoré som mohol zažiť v zahraničí, bola účasť na prednáškach na univerzite v Oxforde, kde sa vyučuje na rozdiel od našich škôl formou skúseností a vedomostí nadobudnutých ľuďmi, ktorí zažili a vytvorili niečo v reálnom živote a v biznise. Nie ako u nás prednášanie z kníh, ktoré už dávno zapadli prachom.
Preto som momentálne vytvoril projekt Tales & Tails, ktorý bude slúžiť ako barmanská škola, mystery shopping a catering. Zlúčením týchto troch vecí chcem posunúť moje skúsenosti ďalej, a to nie len jednotlivcom, ktorý môžu navštíviť náš kurz, ale aj barom, hotelom a reštauráciám, ktorým poskytujeme mystery shopping. Ten však nebude spočívať len v kontrole, ktorá vám zašle feedback vo forme tabuliek, my vašu prevádzku preveríme, vyhodnotíme a následne napravíme chyby a vyškolíme personál. Samozrejme, každému na mieru, zameranie a podľa požiadaviek, od dodávateľov po nápojový lístok...
Gastronómia je cesta, na ktorú vás nasmerujeme a zabalíme vám na ňu základ, na ktorom už nebudete musieť isť peší a sámi. Naštartujete, rozbehnete sa a s nasledovnou vášňou, pokorou, láskou, trpezlivosťou, nadšením a inovativnosťou budete môcť povedať „spravil som to, čo je moja práca“, ale nie peniazmi a povrchnosťou, ale srdcom a cieľavedomosťou!
Kontakt
www.talesandtails.sk
www.facebook.com/amante.puchov
www.facebook.com/amante.trencin