
Čokoláda v číslach
Svetový deň čokolády si pripomenieme 7. júla. Písal sa rok 1550, keď bola čokoláda uvedená na európsky trh a odvtedy si získala milióny priaznivcov a stala sa snáď najobľúbenejšou ...
Čítať viacSvetový deň čokolády si pripomenieme 7. júla. Písal sa rok 1550, keď bola čokoláda uvedená na európsky trh a odvtedy si získala milióny priaznivcov a stala sa snáď najobľúbenejšou ...
Čítať viacHamburger s hranolčekmi, hot-dog či pizza? Takto, ale aj v mnohých ďalších podobách si fast food vychutnávame dnes. Rýchle občerstvenie sa však formovalo už v Stredomorí a v Ázii ako ...
Čítať viacFrancúzi majú pravdu. Červené víno je naozaj „dobré na srdce“, ale čo je ešte zaujímavejšie, látky, ktoré obsahuje pomáhajú aj proti obezite. Potvrdili to aj vedci z Ústavu ...
Čítať viacPrakticky akákoľvek potravina môže mať svoje plusy aj mínusy, záleží na uhle pohľadu. Dokonca ani zelenina alebo ovocie z toho nemusí vyjsť vždy víťazne, a to napriek tomu, že o ...
Čítať viacBolo to dávno, presne pred 300 rokmi, keď sa mladý obchodník Jean Martell vydal pozdĺž rieky Charente pretekajúcej srdcom Francúzska, aby u lokálnych výrobcov vín nakúpil to ...
Čítať viacTrojica baristov z banskobystrickej Leroy Bar & Café Martin Karabiňoš, Róbert Palík a Roxana Róthová 13. 2. 2015 v priestoroch miestnej železničnej stanice ponúkali okoloidúcim kávu, za ...
Čítať viac