Späť

World Culinary Awards: Najlepšia hotelová reštaurácia je vo Vysokých Tatrách

Pondelok, 6.12. 2021, 00:32

Najlepšou hotelovou reštauráciou na Slovensku je Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách. Rozhodla o tom odborná porota a široká verejnosť, vďaka ktorej získala reštaurácia pod vedením šéfkuchára Miroslava Zamišku, prvé miesto a prestížne ocenenie World Culinary Awards.

Každý, kto je aspoň kúskom srdca kuchár alebo miluje jedlo, sám dobre vie, že musí stavať na čerstvých surovinách. Pri príprave jedál preferujem lokálne a sezónne produkty – kvôli ich garantovanej kvalite aj minimalizovanej uhlíkovej stope ich prepravy. Verím, že aj to je dôvod, prečo je Grand Restaurant na prvej priečke tohto prestížneho ocenenia,“ komentuje víťazstvo šéfkuchár Miroslav Zamiška s tým, že ocenenie patrí celému tímu kuchyne a reštaurácie, v ktorom každý člen berie svoju prácu ako poslanie a spoločným cieľom je spokojný hosť.

Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú podľa riaditeľky hotela Kathrin Noll zvyknutí, že v každom menu sa kreatívny a šikovný tím reštaurácie snaží priniesť niečo nové, netradičné a prekvapivé. „Kto by nezbožňoval prechádzky vysokohorskou prírodou a vôňu ihličia a šišiek tatranských borovíc? Práve tento zážitok sa našim cukrárom podarilo zhmotniť do originálnej tatranskej makrónky, nášho dezertu roku 2021, s výnimočnou chuťou šišky borovice. Snúbia sa v nej tóny jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek,“ uvádza ako príklad kulinárske inšpirácie tímu pri tvorbe dezertu roka Kathrin Noll a dodáva, že hoteloví hostia sa vždy majú na čo tešiť. V reštaurácii môžu ochutnať lokálne mäso, divinu, syry aj ďalšie produkty najvyššej kvality od overených dodávateľov z regiónu Tatier, Liptova a Spiša. Ocenenie vníma Kathrin Noll zároveň ako záväzok do budúcnosti – nepoľaviť v poskytovaní služieb tej najvyššej kvality.

World Culinary Awards je ocenenie, ktoré odmeňuje excelentnosť v odvetví gastronómie. Je to sesterské ocenenie k World Travel Awards a tento rok sa konal druhý ročník. Ide o globálnu iniciatívu, ktorej cieľom je podpora najvyššej kvality v kulinárskom svete. Program oceňuje široké spektrum subjektov, hlasovať je možné v kategóriách, ako sú Najlepšia reštaurácia, Najlepšia kulinárska destinácia, Najlepšia nová reštaurácia či Najlepšia hotelová reštaurácia. V hlasovaní môžu tých najlepších vybrať profesionáli z odvetvia, ale aj médiá a hostia reštaurácií. Hlasovať za obľúbené kulinárske značky mohla odborná aj široká verejnosť od 11. júna do 17. septembra tohto roka a víťazi boli vyhlásení na slávnostnom večeri World Culinary Awards Gala Ceremony 2021 v Dubaji 7. novembra 2021.

Najlepšou (nehotelovou) reštauráciou roka 2021 je podľa World Culinary Awards bratislavská Sky bar & Restaurant.

Kompletný rebríček si môžete pozrieť TU!

 

Zdroj: World Culinary Awards, Grand Hotel Kempinski High Tatras

Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

gastro, gastroweb

 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31