Späť

Vojto Artz odhaľuje svoje gastronomické tajomstvá väčšiemu počtu divákov

Pondelok, 1.10. 2018, 00:05

Kuchárske nápady Vojta Artza, ktorý je šéfkuchárom METRO a zároveň prezidentom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, si diváci môžu pozrieť v ďalšej televíznej relácii. Okrem Telerána na Markíze sa objaví aj v niekoľkých častiach relácie Tajomstvo mojej kuchyne na RTVS.

Herečka Kamila Magálová a šéfkuchár Pavel Pospíšil v tejto relácii predstavujú svoje obľúbené recepty, ale aj recepty svojich priateľov, známych osobností či hostí z radov divákov a profesionálnych kuchárov. Jedným z nich sa stal na jeseň práve známy šéfkuchár Vojto Artz.

V septembri sa už diváci mohli inšpirovať tajomstvami Vojtovej molekulárnej kuchyne (viac si pozrite v archíve RTVS tu od 26:00 min). Najbližšie v októbri Vojto odprezentuje svoje finesy, ktoré sa mu osvedčili pri prípravách jedál z rýb či plodov mora. Divákom tiež poradí, ako suroviny zužitkovať alebo pripraviť tak, aby sa minimalizoval vznik odpadov, čo je v súlade s filozofiou zero waste. Tú si osvojil a riadi sa ňou pri práci, rovnako ako aj jeho zamestnávateľ METRO.

Je celkom prirodzené, že Vojto plánuje prezentovať svoje skúsenosti na rybách či neskôr aj s výnimočným exotickým ovocím, keďže METRO má nielen pri týchto surovinách vždy čerstvý, široký a veľmi exkluzívny sortiment.

Vojto Artz sa v relácii Tajomstvo mojej kuchyne predstaví ešte v týchto dieloch:

7. októbra 2018

4. novembra 2018

2. decembra 2018

Získajte tipy navyše

V rámci relácie môžu diváci položiť Vojtovi Artzovi aj otázky. Najzaujímavejšia z nich bude vyhodnotená v každej časti Tajomstva mojej kuchyne, v ktorej sa šéfkuchár objaví a bude odmenená darčekovým košom vyskladaným z produktov nových vlastných značiek spoločnosti METRO. Otázky môžu diváci posielať e-mailom na tajomstvo@rtvs.sk.

Vojtovi Artzovi bola tento rok udelená cena Grand Prix 2018 za celoživotné dielo v rámci ocenenia Gurman Award. Získal ju „za dlhoročné zásluhy o rozvoj, reprezentáciu a osobný prínos do hotelierstva a gastronómie.“ Ocenenie udeľuje spoločnosť Gurman Club, ktorá vydáva sprievodcu Gurmán na Slovensku, spolu so Zväzom hotelov a reštaurácií SR, Asociáciou someliérov SR a Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov.

Zdroj: PR, METRO

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031