Späť

Tatranský Grand Hotel Kempinski otvorili pred 10 rokmi

Pondelok, 13.5. 2019, 00:11

Grand Hotel Kempinski High Tatras oslavuje tento rok 10. výročie otvorenia. Za tento čas privítal vyše 370 000 hostí viac ako 120 národností a získal viaceré významné domáce i medzinárodné ocenenia. Za 10 rokov od otvorenia hotela sa vypilo 29 295 litrov sektu Kempinski, čo je 39 060 fliaš. Najdlhší pobyt hosťa trval 28 dní a hotel usporiadal už viac ako 40 koncertov.

Grand Hotel Kempinski High Tatras otvoril svoje brány pre hostí 7. mája 2009. Predtým prešiel náročnou rekonštrukciou trvajúcou viac ako štyri roky. Viedol ju architekt Peter Černo, ktorý spolu s jeho tímom použil pri rekonštrukcii pôvodné farby a materiály, aby bol historický objekt obnovený čo najvernejšie. Zachovalo sa tak vyše 70 pôvodných prvkov akými sú napr. schodiská, balkóny a farebnosť omietok.

„Budova Grand Hotela Kempinski High Tatras je národnou kultúrnou pamiatkou a zároveň je architektonickým skvostom na brehu Štrbského plesa. Sme veľmi radi, že za desať rokov sa hotel stal druhým domovom pre mnohých našich hostí. Teší nás, že sme za toto obdobie mohli privítať aj mnohých významných hostí, ako prezidentov Vyšehradskej štvorky, japonského princa Akishina s princeznou, vtedajšieho generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna, speváka Bryana Adamsa a mnohé ďalšie významné osobnosti,” povedala Kathrin Noll, generálna manažérka hotela.

Tatranský hotel ponúka 98 priestranných izieb s výhľadom na Štrbské pleso, na vrcholy tatranských hôr a údolie. Zachytáva v nich romantiku s nadýchom histórie a zároveň ponúka všetok luxus a pohodlie dnešnej doby. Presne taká bola aj oslava narodenín, ktorá sa konala presne v deň otvorenia hotela, v utorok 7. mája.

Aperitif Menu, ktoré sa podávalo ešte pred 5-chodovou slávnostnou večerou, pripravil šéfkuchár Matthias Schmidberger z Grand Hotela des Bains Kempinski St. Moritz. Práve reštaurácia tohto hotela sa hrdo pýši svetoznámym ocenením - Michelinskou hviezdou. O slávnostné večerné menu sa postaral šéfkuchár Grand Restaurant Miroslav Zamiška so svojím tímom. Hostia mohli ochutnať kulinárske špeciality ako cesnakovo-vanilkovú zmrzlinu, nanuk z kačacej foie gras a marinovanú divinu. Ako dezert im tím pripravil koláč z lesného ihličia s bielymi jahodami. Nechýbala ani narodeninová torta.

Všetko najlepšie do ďalších rokov zaželal hotelu aj podpredseda predstavenstva a COO Kempinski Europe Bernold Schroeder. „Sme veľmi hrdí, že Grand Hotel Kempinski High Tatras patrí do portfólia siete Kempinski a ceníme si prácu celého tímu. Špeciálne by som chcel poďakovať Kathrin Noll, ktorá pracuje pre hotel už 9 rokov a pre sieť Kempinski celých 20 rokov,“ povedal Bernold Schroeder v príhovore.

„Narodeniny sú nezabudnuteľným dňom, ktorý chce každý osláviť niečím výnimočným. Naším narodeninovým želaním je, aby naši hostia 10. výročie otvorenia hotela oslávili spolu s nami. Preto sme si pre nich pripravili špeciálne darčeky v podobe výnimočných eventov. Grand Hotel Kempinski totiž nie je iba historická budova, ale miesto, kde každý zažije výnimočné a nezabudnuteľné chvíle,“ dodala Kathrin Noll.

Zdroj/Foto: Grand Hotel Kempinski

gastro, hotel, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30