Suťaž MASTER OF MASTER 77
Pondelok, 20.2. 2017, 08:20Namiešať dokonale vyvážený drink, ktorý nás vôňou a chuťou prenesie do exkluzívneho sveta smotánky je umenie i veda v jednom.
Drink s atmosférou Felliniho „La dolce vita“, či luxusného života v modernom štýle „jet set“, je jednoducho poriadna výzva. A slovenská ultraprémiová Goral Vodka Master sa výziev nebojí. Vodka, ktorá sa ako jediná s označením „made in Slovakia“ môže pochváliť faktom, že je výsledkom využitia nanotechnológií v spojení s najkvalitnejšími surovinami, vyzvala začiatkom roka v jedinečnej súťaži MASTER OF MASTER 77 na súboj barmanskú elitu z celého sveta.
Úspešná značka priťahuje úspešné mená
Barmani sa mohli súťaže zúčastniť len na základe špeciálnej pozvánky. Hranice mixológie tak posunul vyššie zaujímavý mix krajín i národností. „ Naše pozvanie a výzvu prijalo osem špičkových barmanov, z rôznych európskych metropol. Vytvoriť špeciálny drink s Goral Vodkou Master, ako základnou esenciou, sa tento rok podujala elita z Francúzska, Londýna, Prahy, Budapešti, ale i od nás, zo Slovenska. Platí, že barmanské umenie nepozná hranice. K tomu samozrejme ešte musíme vziať do úvahy aj národnosti súťažiacich. Len málokto vie, že v špičkových londýnskych baroch a reštauráciách si získal dobré meno napríklad Slovák Bystrík Uko, či Poliak Jaroslav Zawadski“ povedal o súťažnej zostave Ľ. Mrug, zástupca organizátora súťaže. Ako ďalej dodáva, Goral Vodka Master je v súčasnosti distribuovaná do 20 krajín sveta. V roku 2017 by k nim malo pribudnúť ďalších osem. „Všetci zúčastnení už s vodkou pred súťažou pracovali vo svojich baroch. Poznali tak úroveň jej kvality i možnosti“ hovorí Mrug.
Slovenská vodka, ktorej sa za len za 6 rokov existencie podarilo získať zlaté medaily za kvalitu a chuť v californskom Beverly Hills, Číne, Británii, Rusku, či vo francúzskej filmovej mekke - Cannes, tak vďaka svojej kvalite búra geografické hranice. Úspešnej značke sa darí priťahovať na Slovensko úspešné mená. Dôkazom boli okrem súťažiacich tiež porotcovia. Miesto v porote MASTER OF MASTER 77 prijal rozhodca prestížnych svetových alkoholických súťaži a londýnsky špecialista v oblasti bieleho alkoholu David T Smith. Sekundoval mu Salvatore Damiano , predseda UK Bartenders GuildTOP. „Súťaž bola pre mňa možnosťou otestovať level kvality barmanského umenia v strednej Európe. Vo Veľkej Británii máme veľké množstvo talentovaných barmanov, ktorí pochádzajú práve zo Slovenska, ale i okolitých krajín, Čiech, Maďarska a Poľska. Vďaka tejto súťaži som mal možnosť vidieť z akej ‘barmanskej školy’ pochádzajú. Bol to skvelý zážitok! Goral Vodka Masters of Master naozaj úspešne reprezentuje Slovensko a jeho chute vo svete“ zhodnotil Salvatore Damiano.
Šampanské, ustrice a vodka
Svetovú chuť mal tiež víťazný drink. Za spojenie Goral Vodky Master a TOP UP Champagne so zmrzlinou si majstrovský titul za rok 2017 odniesol Tomas Ricciardi. Ten aktuálne pracuje v Black angels´ s bare, Hotel u Prince Praha. „Goral vodka je veľmi zaujímavý produkt, ako na miešanie nápojov, tak aj na samotné pitie. Má veľký potenciál, ktorému určite pomáha aj krásny vzhľad. Samotná súťaž bola na dobrej organizačnej úrovni. Rovnako ohodnotenie bolo veľmi motivujúce. Nie je samozrejmosťou, že si okrem titulu zo súťaže odnášate aj zaujímavú sumu“ usmieval sa po súťaži Tomas. Spokojný bol aj Jarek Zawadski, ktorý aktuálne pôsobí v Baltic Restaurant London. Jeho barmanská show v štýle old Fashion a výsledný drink pozostávajúci z vodky, bieleho kakaového likéru, jemného francúzskeho aperitívu lillet Blanc, s kúskami cherry, čokolády a pokropený jedlými trblietkami mu priniesol skvelé druhé miesto. Vo svojej show zároveň vzdal úctu a našiel symboliku v spojení mena vynálezcu vodky Jána Kraka so svojím rodiskom, ktorým je Krakow, ale i rodiskom vodky, Starou Ľubovňou. Luxusný život v štýle „jet set“ s príchuťou slnečného Monaka a ustríc zasa zhmotnil v drinku Huître Royale (Royal Oyster) Loic Cretel. Šarmantný Francúz aktuálne zastáva pozíciu bar manažéra prestížnom hoteli Hampton Manor označeného povestnou Michelinovou hviezda. Ak ste doteraz nevyskúšali spojenie vodky, so štipkou sójovej omáčky s oblohou z ustricových listov, najvyšší čas opustiť zabehnuté koľaje chutí.
Zdroj: MASTER OF MASTER 77