Slovenskí kuchári získali na majstrovstvách sveta bronz
Sobota, 22.11. 2014, 22:38Národný tím kuchárov a cukrárov získal v Luxemburgu prvý cenný kov.
V prvý deň majstrovstiev sveta kuchárov a cukrárov Culinary World Cup v Luxembursku získal národný tím v zloženi: Branislav Križan, Marek Ort, Gabriel Kocák, Jozef Hromjak, Marek Gajdoš, Adam Klas a Jozefína Zaukolcová cenné bronzové medaily v kategórii studená kuchyňa.
Individuálne uspel Peter Krištof, ktorý v rovnakej kategórii studená kuchyňa získal striebro a Andrea Pribilincová získala v kategórii cukrárska artistika zlato.
Majstrovstvá sa konajú každé štyri roky v rámci medzinárodného potravinárskeho a gastronomického veľtrhu EXPOGAST v Luxemburgu.
Národný tím kuchárov a cukrárov pracuje pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorého cieľom je vytvorenie zodpovedajúcich podmienok pre podporu a rozvoj gastronómie.
Členovia národného tímu kuchárov a cukrárov sú vybraní z najlepších odborníkov vo svojom odbore. Do tímu boli vybraní na základe svojich odborných znalosti a zručností, ktoré preukázali v praxi. Členmi tímu sú kuchári a cukrári pôsobiaci v regionálnych a odborných kluboch SZKC.
Viac info prinesieme neskôr.
Zdroj: redakcia, SZKC
Foto: Tomáš Jakab