Späť

Slovenskí kuchári získali na majstrovstvách sveta bronz

Sobota, 22.11. 2014, 22:38

Národný tím kuchárov a cukrárov získal v Luxemburgu prvý cenný kov.

V prvý deň majstrovstiev sveta kuchárov a cukrárov Culinary World Cup v Luxembursku získal národný tím v zloženi: Branislav Križan, Marek Ort, Gabriel Kocák, Jozef Hromjak, Marek Gajdoš, Adam Klas a Jozefína Zaukolcová cenné bronzové medaily v kategórii studená kuchyňa.

Individuálne uspel Peter Krištof, ktorý v rovnakej kategórii studená kuchyňa získal striebro a Andrea Pribilincová získala v kategórii cukrárska artistika zlato.

Majstrovstvá sa konajú každé štyri roky v rámci medzinárodného potravinárskeho a gastronomického veľtrhu EXPOGAST v Luxemburgu.

Národný tím kuchárov a cukrárov pracuje pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorého cieľom je vytvorenie zodpovedajúcich podmienok pre podporu a rozvoj gastronómie.

Členovia národného tímu kuchárov a cukrárov sú vybraní z najlepších odborníkov vo svojom odbore. Do tímu boli vybraní na základe svojich odborných znalosti a zručností, ktoré preukázali v praxi. Členmi tímu sú kuchári a cukrári pôsobiaci v regionálnych a odborných kluboch SZKC.

Viac info prinesieme neskôr.

Zdroj: redakcia, SZKC

Foto: Tomáš Jakab

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30