Šéfkuchár Daniel Marek otvoril reštauráciu na Považí
Utorok, 4.12. 2018, 00:58Elite hotel & restaurant je nové dizajnové miesto pre všetkých, ktorí majú radi kvalitnú gastronómiu.
Daniel Marek je mladý, talentovaný kuchár, ktorý v tomto roku získal hneď niekoľko ocenení. Podľa rebríčka TREND patrí medzi TOP šéfkuchárov Slovenska, zároveň sa tento rok umiestnil ako druhý v Gurman Awards 2018.
Do otvorenia Elite šéfoval dva roky v reštaurácii Albrecht v Bratislave, ktorú prevzal po Jarovi Židekovi. V reštaurácii Albrecht sa mu veľmi darilo, ale Daniel sa túžil vrátiť späť domov na Považie. Rodák z Dubnice nad Váhom sa takmer pred rokom stal otcom, a preto sa rozhodol, že je čas priniesť kvalitnú gastronómiu aj do rodného kraja.
Reštaurácia a hotel Elite je moderným a príjemným miestom na rodinné, ale aj biznis stretnutia. Trendy interiér reštaurácie dopĺňajú nevšedné, zaujímavé chute kuchyne. Elite kuchyňa sa vyznačuje spojením tradičných surovín s celosvetovou gastronómiou. Môžete tu ochutnať klasické slovenské jedlá uvarené moderným štýlom, ale aj thajskú ostrú polievku.
Daniel si zakladá na poctivosti surovín, a preto spolupracuje s lokálnymi overenými dodávateľmi. Ryby si vyberá osobne na rybníkoch v Kubrej, bylinky a šaláty má od zelinkára z Beladíc, kurence sú priamo z farmy v Myjave.
Reštaurácia sa vyznačuje vlastnými dobrotami ako je domáce pečivo, bezlepkové chleby, pripravujú si vlastné oleje a cestoviny.
Hosť si môže vybrať z Á la carte ponuky, alebo zo sezónnej špeciálnej ponuky jedál. Pri príchode do Elite ho prekvapí príjemný personál, ktorý mu ochotne pomôže s výberom jedál a vín.
Zdroj/Foto: PR, Elite hotel & restaurant