
Miroslav Heredoš sa stará o hostí vo VA BENE
Sobota, 18.5. 2013, 00:06V Bratislave pribudla nová reštaurácia, kde je šéfkuchár nielen šéfom kuchyne, ale zároveň aj spolumajiteľom. Vo svete dávno zabehnutá vec, na Slovensku striedme pravidlo. Reštaurácia má tiež príznačné meno - volá sa VA BENE, čo v preklade znamená "dobre", alebo "vynikajúco".
Miroslav Heredoš, ktorý pôsobil ako šéfkuchár v reštaurácii Liviano, v Boutique hoteli Dubná Skala**** v Žiline, či v reštaurácii LemonTree, sa od 8. mája 2013 stará o hostí v šéfkuchárskej reštaurácii VA BENE v Hoteli Blue na Riazanskej 38.
Stručný jedálny lístok Miroslava Heredoša kopíruje sezónu a pôsobí veľmi moderne. Každá jedna položka v jedle je dielom vlastných rúk tímu kuchárov, ktorí prešli podrobným školením, či už sa jedná o domáci chlieb, prípravu vlastných cestovín či dezertov. Jedálny lístok je zameraný na taliansku a stredomorskú kuchyňu a už na pohľad človeka obohatí.
Nájdete v ňom dusené bravčové líčka so zdravým zelerovým pyré, či päť hodín dusenú teľacinku, tiež domácu paštétu z pečienok, bôčiku a portského vína, ručne vyrábané tortellini plnené krevetami a lososom, či "rybu dňa" od kvalitného dodávateľa - v zahraničí známa ponuka rýb formou dennej ponuky - "daily offer". Vínna karta vhodne dopĺňa jedálny lístok a vykúzli z návštevy reštaurácie VA BENE príjemný zážitok.
Podnik prešiel taktiež rozsiahlou rekonštrukciou interiéru a dnes ponúka príjemné posedenie a strávenie času pri dobrom jedle a kvalitnom víne.
Zdroj: VA BENE