Medusa Group posilnil Tomáš Holec
Utorok, 30.9. 2014, 14:59Po šéfkuchárovi Martinovi Korbeličovi získala spol. Medusa Group ďalšieho top špecialistu vo svojom odbore. Executive bar manažér Tomáš Holec bude v rámci skupiny garantovať kvalitu za barmanským pultom. Svoje skúsenosti zúročí nielen v exkluzívnom Le Clube, ale i v ďalších prevádzkach ponúkajúcich destiláty i miešané nápoje.
„Väčšina mojej profesionálnej histórie sa odohrávala v Londýne, kde som sa od základu vypracoval na výkonného manažéra pre bary spoločnosti Bengred LTD. Mal som možnosť pracovať a učiť sa od najuznávanejších ľudí v odbore, ktorými sú napríklad Dre Masso, Dick Bradsel, Tomas Estes alebo Eric Yu,“ uvádza Tomáš Holec, ktorý sa rovnako podieľal na vzdelávacom programe v spolupráci s London Cocktail Club, ktorý je v súčasnosti dominantným členom Anglickej nápojovej gastronómie.
Svoje skúsenosti zúročil i pri tvorbe špeciálneho kokteilového menu pre významné eventové spoločnosti v podobe Create Cocktails a Tony and Page. Prirodzene, že publikoval články, zamerané predovšetkým na nové trendy v mixológii. Vytváral špeciálne a inovatívne kokteily na zákazku i pre médiá. „Po návrate do Českej republiky som vytvoril projekt riadených kokteilových degustácií pre verejnosť . Z pozície barového konzultanta a manažéra som otvoril Vesper Cocktail bar v Pardubiciach, ktorý sa okamžite stal špičkou v kraji a zaradil sa medzi top kokteilové bary u nás. Mojím cieľom v Meduse je, aby sme popri udávaní trendov v gastronómii tvorili špičku aj v mixológii, barmanskom fachu,“ dodáva T. Holec.
Kreatívne recepty Tomáša Holeca môžete vidieť nielen v lifestylových a gastro magazínoch, vrátane GASTROwebu, ale i naživo v barových školách pre verejnosť, ktoré organizuje aj na Slovensku. Vytvára a prezentuje napríklad staré známe klasické kokteily v modernom či nevšednom progresívnom podaní. Prednáša a školí barmanov a profesionálov v niekoľkých krajinách Európy. Tvorba novej posily Medusa Group sa vďaka svojej nápaditosti a kvalite šíri veľmi rýchlo. Je vzorom a inšpiráciou mnohým barom u nás i za hranicami.
Zdroj/Foto: MEDUSA GROUP