
Jaroslav Žídek otvára vlastnú reštauráciu v Bratislave
Utorok, 30.10. 2012, 18:09Po takmer 10-mesačnej pauze sa Jaroslav Žídek vracia späť do profesionálnej kuchyne. Od 1. 11. 2012 preberá gastroaktivity spoločnosti Slávia Capital v reštaurácii Albrecht.
„Pevne verím, že našich hostí zaujmeme nielen chutnými jedlami a novými kombináciami, ale aj príjemnou rodinou atmosférou a kvalitou služieb,“hovorí Jaroslav Žídek, ktorý chce nasledovať trend tradičných rodinných reštaurácií, kde majiteľ pozná svojich hostí a sám sa o nich aj stará.
Jaroslav Žídek patrí medzi TOP šéfkuchárov na Slovensku – trikrát za sebou získal titul Šéfkuchár roka podľa Gurmán Award a pravidelne sa umiestňoval medzi TOP 10 podľa Trend TOP reštaurácie a hotely. Na predchádzajúcom pôsobisku v Erdodyho paláci viedol reštaurácie Camouflage a Flowers, ktoré patrili medzi TOP reštaurácie nielen podľa slovenských hodnotiteľov Trend TOP reštaurácie a hotely a Gurmán, ale aj zahraničných hodnotiteľov – Feinschmecker, Gault Millau, Falstaff a CEE Food.
Bol priekopníkom niekoľkých projektov na Slovensku - ako prvý začal učiť kuchárov amatérov vo svojej škole varenia, priviedol na Slovensko michelinovských kuchárov v projekte Svetoví kuchári a svoje umenie spájal s najlepšími vinármi v projekte Večere chutí.
Je autorom knihy receptov Šéfkuchár v paláci a pripravovanej knihy Nebíčko v papuľke.
V súčasnosti účinkuje v televíznom programe Nebíčko v papuľke.
Foto: archív J. Žídeka