Späť

Hotel Zochova chata vonia levanduľou

Piatok, 11.7. 2014, 11:32

V dňoch od 14. – 20. júla 2014 bude táto aromatická bylinka nielen krášliť okolie Hotela Zochova chata ****, ale nájde si cestu aj do kuchyne, izieb a wellness centra.

Ubytovaných hostí bude pri príchode čakať levanduľový nápoj na privítanie a na izbách vrecúško sušenej levandule na dobrý spánok.

Levanduľové menu

V reštaurácii a na letných terasách si návštevníci  môžu pochutnať na špeciálnom Levanduľovom menu. Šéfkuchár Peter Rupčík pripravil také pochúťky ako trhaný listový šalát s levanduľovými kvetmi, granátovým jablkom a kúskami parmezánu, bravčovú panenku pripravovanú „sous vide“ spôsobom s pečenými dubákmi a čerstvou levanduľou s gratinovanými zemiakmi a omáčkou z portského vína. Pre milovníkov sladkých dobrôt nebudú chýbať ani dezerty - levanduľový cheesecake s bielou čokoládou a čučoriedkami, či cupcake z red velvet cesta s čerstvou levanduľou a ovocím.

Provensálska noc

19.  júla  2014  vyvrcholí  levanduľový  týždeň  Provensálskou  nocou  s tematickým degustačným  menu, inšpirovaným francúzskym  vidiekom. Príjemnú  atmosféru na letnej terase ešte umocnia francúzske šanzóny v podaní Jany Gavačovej. Táto talentovaná speváčka a herečka je známou tvárou z divadelných predstavení, televíznych filmov a seriálov a patrí medzi ocenené Nové tváre slovenského jazzu 2011. Spieva aj pop, francúzsky šanzón, či brazílsku bossu v pôvodných jazykoch. Vstup  pre  všetkých  hostí  je  zdarma,  rezervácie  na  tel.:  +421  33  2633  326, restaurant@hzch.sk

O levanduli

Názov levanduľa pochádza z latinského slova lavare, čo znamená umývať sa. Už starí Gréci poznali blahodarné účinky levandule a s obľubou ju pridávali do kúpeľa. Levanduľa od  nepamäti  patrila  k  najobľúbenejším  aromatickým  rastlinám, používala  sa  ku kozmetickým a lekárskym účelom. Voňavé levanduľové vrecúška krásne prevoňajú náš domov a bezpečne odpudia mole, mravce aj komáre.

Listy levandule si nájdu uplatnenie aj v kuchyni. V malom množstve ich môžeme pridať k pečenému mäsu a rybám, hodí sa aj do hubových jedál a šalátov. Rovnako ich je možné kombinovať s rozmarínom, bazalkou a cibuľou. Levanduľové listy tvoria  nedeliteľnú súčasť tzv. provensálskeho korenia.

Zdroj: PR, Hotel Zochova chata

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30