Hotel Crowne Plaza: Richard Blaško vytvoril pre hostí zimný drink Hot Plaza
Pondelok, 16.1. 2017, 15:09Hoci sa vianočné trhy už skončili, atmosféru príjemných sviatočných dní vám teraz pripomenie voňavý horúci drink Hot Plaza.
„Tento rok sme na zimné obdobie chceli pripraviť niečo iné ako klasický grog, varené víno či punč. Namixovali sme teda drink, ktorý vás zahreje, ale aj poteší jeho sviatočnou vôňou a chuťou,“ hovorí o nápoji Richard Blaško, F&B manažér hotela Crowne Plaza Bratislava.
Nápoj Hot Plaza obsahuje pomarančovú šťavu, ktorá dodá nápoju osviežujúcu chuť a žiarivo žltú farbu. Zázvor a med majú výborné antioxidačné účinky a klinčeky zase pôsobia protizápalovo a zrýchľujú metabolizmus. „V drinku nechýba ani typicky slovenský alkohol – hruškovica a na ozdobenie aj mini hruška,“ dopĺňa Richard Blaško. Cointreau, likér z kôry horkých a sladkých pomarančov, zase nápoju dodávajú nezameniteľnú chuť a vôňu.
Ak ste dostali na tento drink chuť, môžete ho vyskúšať pripravený profesionálnym barmanom. Príďte do hotela Crowne Plaza Bratislava a potom si môžete vyskúšať pripraviť aj v pohodlí domova.
Hot Plaza
Ingrediencie
30 ml likéru Cointreau
10 ml hruškovice
120 ml pomarančovej šťavy
2 g zázvoru (cca 1 cm)
3 ks klinčeka
2 kávové lyžičky medu
Príprava
Všetky ingrediencie nalejte do nerezovej kanvice a zohrejte len po bod varu. Prelejte do pohárov, ozdobte mini hruškou, škoricou a mätou. Drink podávajte so servítkou a s úsmevom.
-------------------------------------------------------------
Zdroj: Crowne Plaza Bratislava