Späť

Gourmet klub v Thajsku siahol na bronz

Pondelok, 2.6. 2014, 01:07

Sedem členov Gourmet klubu sa zúčastnilo svetovej potravinárskej výstavy THAIFEX - World of Food Asia, ktorá sa uskutočnila 21. - 25. mája 2014. V rámci tejto výstavy sa konala aj kuchárska súťaž Thailand Ultimate CHEF Challenge 2014.

V Thajsku boli zástupcovia Gourmet klubu jediní z Európy, celkovo súťažili 15-krát a podarilo sa im získať 6 bronzových medailí a 8 diplomov.

Súťažiaci

● Ivan Štefula 2 x diplom za 4. miesto (jahňa, kačka)

● Michal Milec 2 x diplom 4. za miesto  (jahňa, kačka)

● Daniel Hrivňák 2 x diplom za 4. miesto  (jahňa, kačka)

● Michal Baniar 2 x bronz (dve cukrárske kategórie)

● Karol Sklenár 2 x bronz (jahňa, kačka / 1 x diplom - ryba)

● Vlado Morochovič 2 x bronz (ryba, skulptúra zo syra / 1x diplom – kačka)

Okrem ocenení a cenných nových kulinárskych skúseností, ktoré do svojho profesijného života všetci nazbierali, spoznali aj množstvo nových ľudí svetového kalibru, ktorí už vo svojom profesijnom živote dokázali mnoho. Od prezidenta Thajského národného kuchárskeho zväzu dostali pozvanie do ďalšieho ročníka s podaním pomocnej ruky, prísľubom pomoci s vybavením ubytovania a zázemia na prípravu.     

„Naše zážitky z tohto podujatia a radosť z úspechu sa slovami nedajú opísať. Prajeme všetkým zažiť takéto pocity na vlastnej koži. Chceme sa poďakovať aj ostatným členom Gourmet klubu, ktorí tvrdo pracovali v rovnakom dátume na food feste na Hrade, ale aj všetkým blízkym, ktorí nám držali palce v Thajsku,“  hodnotia súťažiaci členovia Gourmet klubu.

Ivan ŠtefulaIvan Štefula

„Prvé dojmy z krajiny, ktorú nenavštevujeme každý deň, boli spočiatku trochu rozpačité. Až po príchode na miesto konania, do samotnej Impact Areny, nám všetkým padla sánka dole. I keď táto priestranná a veľkolepá aréna vôbec nepôsobila, že sa tam na druhý deň má konať svetové zápolenie kuchárov, cukrárov alebo aj majstrov vyrezávajúcich z ľadu. Jednoducho vo vnútri bolo stavenisko a hemžilo sa to tam malými, ale o to pracovitejšími thajskými robotníkmi. Na druhý deň nás prekvapila, a možno ani nie, organizácia, ktorá bola veľmi dobre zvládnutá. Takisto ochota ľudí poradiť. Všetky potrebné informácie boli zrozumiteľne vystavené a dostupné pre všetkých.

Čo sa týka samotnej súťaže, zázemie pre prípravu a samotné varenie jedla bolo veľmi dobre vybavené. Pozostávalo zo stola na prípravu samotného jedla aj s chladiacim boxom na uskladnenie surovín, ďalej veľký plynový sporák, samostatný prítok vody pre každého súťažiaceho a takisto veľký stôl na konečnú prípravu jedla. A, samozrejme, bol k dispozícii konvektomat aj salamander.

Ľudia tam boli trochu viac nadšení a zapálení, čo sa ukazovalo pri povzbudzovaní svojho člena tímu. Bolo dosť náročné sa presadiť medzi toľkými ázijskými kuchármi aj kuchárkami, ktorých tam bolo, mimochodom,  oveľa viac ako u nás. Preto nás všetkých teší, že sme bodovali v takej veľkej konkurencii, čo potvrdil i samotný šéforganizátor a predseda Thajského kuchárskeho zväzu. Myslím, že všetci, ktorí sme tam boli, dali sme do toho všetko, čo sme vedeli a nemusíme sa hanbiť za naše gastronomické zručnosti.“

Zdroj: Gourmet klub

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30