TREND Top somelieri 2016
Pondelok, 14.3. 2016, 23:06Týždenník TREND predstavil desiatku najlepších somelierov na Slovensku. Pozrite, ktorí to sú pre rok 2016.
• Szilárd Deák, Albrecht, Bratislava:
"V reštaurácii hrá síce víno druhé husle, ale žiadny orchester bez nich nemôže fungovať. Preto je to dobrý pocit, ak si niekto všíma a ohodnotí aj prácu sommeliera. Mňa osobne to veľmi teší"
• Slavomíra Raškovič, Gašperov Mlyn, Batizovce:
"Ocenenie TREND TOP somelier 2016 si vážim a teším sa z neho. Rovnako sa teším z toho, že somelier má v slovenskej gastronómii čoraz stabilnejšie miesto. V našej práci je totiž ten najkrajší pocit, keď dokonale spárované víno dotvorí zážitok zo skvelého jedla a hosť to ocení spokojným úsmevom."
• Matúš Hamara, Grand Restaurant, Grand Hotel Kempinski, Štrbské Pleso:
„Grand Hotel Kempinski mi poskytuje možnosť pracovať s najlepšími vínami. Pre hotel som zostavil jedinečnú vínnu kartu. Vniesol som do nej srdce a svoj rukopis. Spolu s ocenením, ktoré je dôkazom dôslednej práce v tomto segmente je veľmi oceňovaná aj hosťami. Tí sa k nám radi vracajú, aby ochutnali niečo nové.“
• Peter Majerník, Café Ristorante Kogo, Bratislava
• Stanislav Slivoň, Villa Nečas, Žilina
• Tomáš Šajgal, Fou Zoo, Bratislava
• Jaroslav Katrenič, Poézia Kežmarok
• Eduard Hybler, Hotely Hills a Lesná
• Miroslav Cvečka, Chateau Mignon, Dubnica
• Karol Puha, Liviano
-------------------------------------------------------------
Zdroj: TREND
Foto: Gašperov mlyn
gastroweb