Na západe najlepšie čapuje Petra Sečkárová
Utorok, 28.6. 2016, 23:28Na západe Slovenska sa o víťazoch regionálneho kola súťaže Master Bartender Pilsner Urquell rozhodlo 16. júna 2016.
Štvoricu najlepších v bratislavskej reštaurácii Breweria vybrala odborná porota, ktorej predsedal sládok pivovarov Topvar Ján Píry. Okrem neho o postupujúcich rozhodovali aj riaditeľ predaja v segmente čapovaného piva Branislav Kubiš a marketingová manažérka predaja v segmente čapovaného piva Zlatica Szabová.
Finalisti museli preukázať svoje vedomosti o pive v písomnom teste a zároveň predviesť svoje remeslo. Urobili to s takým profesionálnym prístupom, že súťaž Master Bartender v závere ovládla skutočne napätá atmosféra. Nakoľko pre hosťa je dôležitý aj celkový prístup výčapníka, v rámci súťaže sa hodnotil tiež spôsob, akým dokáže pivo ponúknuť. Práve osobitá starostlivosť každého z finalistov bola tým, čo odlíšilo tých najlepších.
V Bratislave porota vyberala víťazov spomedzi 11 výčapníkov. Konečná víťazka, Malačanka Petra Sečkárová z Plzenskej Reštaurácie, sa súťaže zúčastnila už štvrtýkrát a dala jasne najavo, že každý sa s trochou snahy môže v tomto náročnom remesle zdokonaľovať. Napriek tomu, že v poslednom ročníku sa medzi postupujúcich nedostala, vo štvrtok všetkým predviedla svoju šikovnosť: „Nemôžem tomu uveriť! Celý rok som sa snažila zdokonaliť sa v čapovaní a teraz sa mi to skutočne vyplatilo. Postup do veľkého plzenského finále pre mňa veľa znamená.“
O tom, že táto súťaž je pre výčapníkov niečím ako odovzdávanie Oscarov, niet pochýb. Na veľké finále do Plzne sa napríklad len v susednom Česku snažilo prebojovať viac ako 300 výčapníkov! Súťaž Master Bartender je pre každého z nich veľmi prestížnou záležitosťou. Najväčšiu cenu má však pre víťaza certifikát Master Bartender, ktorý na stene za výčapom uvidia všetci hostia. Pre správnych pivárov je práve toto ocenenie jasným signálom, že dostanú výborné pivo.
Do finále tiež postúpili:
- Martin Repaský z Pilsner Restaurant v Banskej Bystrici
- Lukáš Pastrnak z Pilsner Urquell Pub v Prešove
- Patrik Švorc z Meridiana v Bojniciach
Zdroj/Foto: Pivovary Topvar