HORECA PRO zlákala vyše tisíc profesionálov
Štvrtok, 17.3. 2016, 01:10Medzinárodné podujatie Horeca Pro je určené pre profesionálov z HoReCa segmentu, najmä zástupcov hotelov, reštaurácií, barov, kaviarní, vinoték a ďalších. Podujatie je kombináciou odbornej konferencie a výstavy produktov. Samotný program pozostáva z odborných prednášok, diskusií, moderovaných degustácií a workshopov.
Druhý ročník podujatia sa uskutočnil v Bratislave 11. februára 2016 hoteli NH Gate One. Široká verejnosť nemala na podujatie prístup a účasť profesionálov z odvetvia bola možná len na základe predchádzajúcej registrácie. 2. ročníka podujatia sa zúčastnilo 1121 profesionálov z odvetvia. V rámci celodenného programu boli prezentované dôležité témy týkajúce sa HoReCa prevádzok: Marketing, Ľudské zdroje, Zákazník v HoReCa, Procesy v podnikoch, Kvalita služieb, Inovácie a technológie ako aj témy určené pre kuchárov.
Medzi prezentujúcimi sa nachádzali napríklad:
- Pavol Benčík, CEO, Bencik Culinary Group
- Ivana Molnárová, CEO, Profesia.sk
- Michal Bursík, riaditeľ pre ľudské zdroje, BHP (Starwood, IHG)
- Iveta Pupišová, zakladateľka Akadémie hoteliera
- Jana Rutrich Zamboriová, Pro Hospitality / Hotel Blog
- Petr Fišer, Manager Business Development, Tatry Mountain Resorts
- Zuzana Kostyšáková, Quality Manager, Tatry Mountain Resorts
- Tomáš Sokologorský, riaditeľ hotela Grand Víglaš
- Jozef Riska, šéfkuchár reštaurácie Savoy
- Michal Škorec, šéfkuchár reštaurácia Diva
- Daniel Širota, šéfkuchár reštaurácie Primi Košice
- a mnoho ďalších
Lákadlom pre návštevníkov bola aj výstavná časť, s možnosťou ochutnať nové a zaujímavé produkty od viac ako sto výrobcov z rôznych krajín. Okrem iného si mohli nechať návštevníci namiešať chutné drinky od majstra sveta v miešaní nealkoholických koktejlov Petra Pravotiaka a vyskúšať jedinečnú ochutnávku minerálnej vody vhodnej ku káve, ktorú moderoval Stanislav Cibuľa, expert na kávu. Vďaka intenzívnej spolupráci s Asociáciou somelierov SR sa podujatia aktívne zúčastnili členovia tejto asociácie, certifikovaní somelieri, ktorí medzi vystavovanými produktmi vyberali tie najvhodnejšie do prevádzok HoReCa.
Záverom celodenného programu podujatia, bolo vyhlásenie výsledkov hodnotenia v 14 kategóriách:
1) Top product - CUTIS PINOT 2013 - Slobodné vinárstvo - Majer Zemianske Sady
2) Novinka roku – XO - Hubert - S Hubertom mi život chutí
3) Najlepší design - PINOT NOIR 2012 - KARPATSKÁ PERLA
4) Biele víno - Pesecká Leánka 2014 - Pivnica Čajkov
5) Ružové víno - Cabernet sauvignon rosé 2015 - Château Rúbaň
6) Červené víno - Sonoma County Pinot Noir 2013,Francis Ford Coppola - import Vinotéka Chateau Vin
7) Prírodne sladké víno - Botris LATE HARVEST 2013 - TOKAJ MACIK WINERY
8) Tokajské víno - Botris LATE HARVEST 2013 - TOKAJ MACIK WINERY
9) Káva - Tostini, Taliansko - import Focus Trade
10) Spodne kvasené pivo - Pardubický Porter 19° - Porter, Pernštejn - Pardubický pivovar a.s.
11) Vrchne kvasené pivo - Tokaj IPA - TOKAJ MACIK WINERY
12) Destilát - Muškát žltý destilát 42% - Château Rúbaň
13) Liehovina - TATRATEA 72% OUTLAW - TATRATEA
14) Nealkoholický nápoj - BOBULO 2015, hroznová šťava - KARPATSKÁ PERLA
Odbornej verejnosti na Slovensku a v okolitých krajinách dlhodobo chýbal priestor, kde by sa mohla táto komunita stretnúť bez účasti širokej verejnosti. HORECA PRO je platformou, ktorá práve tento priestor ponúkla. Aj napriek krátkej histórii tohto podujatia, je jeho úspech dobrým základom pre ďalšie ročníky.
-------------------------------------------------------------------
Zdroj: PR, HORECA PRO
Foto: Martin Pitoňák