Späť

Do vedenia penziónu vkladajú nadšenie, lásku a cit pre detail

Streda, 17.9. 2014, 23:39

Niekedy jednoducho potrebujete uniknúť z každodennej reality a len tak vypnúť. Nechať sa hýčkať v príjemnom prostredí, mimo ruchu mesta, pritom len necelú hodinu cesty z Bratislavy. Na mieste, kde už dvanásť rokov vytvárajú majitelia so skvelým tímom ľudí pocit domova, aj keď ste mimo neho a starajú sa o vás ako o vzácnu návštevu.

Penzión Tematín v Moravanoch nad Váhom pri Piešťanoch je miesto, kde toto všetko nájdete. Priestor, ktorý poteší všetky vaše zmysly, počnúc krásnou udržiavanou záhradou okolo celého penziónu, príjemnými zákutiami k posedeniu a vychutnaniu si lahodnej šálky kávy s domácimi sušienkami, alebo grilovaných špecialít v letných mesiacoch, cez širokú ponuku profesionálne poskytovaných procedúr až po skvelú kuchyňu.

Majitelia vkladajú do vedenia penziónu svoje dlhoročné skúsenosti v cestovnom ruchu, pracujú s nadšením, láskou a s citom pre každý detail. To sa prejavuje aj pri zostavovaní a príprave menu, ktoré zohľadňuje v prvom rade sezónnu ponuku a tradície regiónu, ale tak isto kritériá zdravej výživy. Vlastná bylinková záhrada zásobuje kuchyňu tradičnými aj menej tradičnými bylinkami, ktoré dodajú jedlu tú pravú chuť a vôňu a sú popri zelenine a soli jediným dochucovadlom. V Tematíne platí zásadné pravidlo: Nepoužívajú tu žiadne polotovary, umelé, či chemické látky, nenájdete tu dokonca ani vegetu a jedlá zahusťujú len zeleninou. Bez akýchkoľvek obáv môžu rodičia objednať svojmu hoci aj trojročnému dieťatku jedlo z jedálneho lístka. Tradičné potraviny tu nájdete v netradičnej úprave a kombinácii. Ochutnajte napríklad perličku s omáčkou z pečenej kápie a smotany a k tomu výborné maslové halušky a ako dezert domácu vanilkovú zmrzlinu s karamelizovanými orieškami… Okrem toho si tu pečú vlastný chlieb, ktorý vám spolu s gazdovským maslom a čerstvou pažítkou ponúknu ako malé uvítanie.

Dlhodobo tiež podporujú myšlienku “z farmy priamo na stôl”, preto neustále hľadajú nových hlavne regionálnych dodávateľov -  pestovateľov, chovateľov a domácich producentov. Aby suroviny, z ktorých je jedlo pripravované neprecestovali pol sveta a nemali 4-5 občianskych preukazov (narodené v Nemecku, chované v Holandsku, spracované vo Francúzsku, predávané na Slovensku…).

K dobrému jedlu patrí aj dobré víno – parketa to domáceho pána, ktorý vám rád poradí s výberom, a čo to zaujímavé o ňom aj prezradí, teda o tom víne. Jeho ponuka je naozaj široká. A to nie je všetko. Svojich hostí si radi uctia lahodným vianočným alebo veľkonočným pečivom v období najväčších sviatkov a vybrať si môžu tiež z domácich limonád alebo ľadových čajov.  

Zdroj: lk

Foto: Penzión Tematín

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930