Do vedenia penziónu vkladajú nadšenie, lásku a cit pre detail
Streda, 17.9. 2014, 23:39Niekedy jednoducho potrebujete uniknúť z každodennej reality a len tak vypnúť. Nechať sa hýčkať v príjemnom prostredí, mimo ruchu mesta, pritom len necelú hodinu cesty z Bratislavy. Na mieste, kde už dvanásť rokov vytvárajú majitelia so skvelým tímom ľudí pocit domova, aj keď ste mimo neho a starajú sa o vás ako o vzácnu návštevu.
Penzión Tematín v Moravanoch nad Váhom pri Piešťanoch je miesto, kde toto všetko nájdete. Priestor, ktorý poteší všetky vaše zmysly, počnúc krásnou udržiavanou záhradou okolo celého penziónu, príjemnými zákutiami k posedeniu a vychutnaniu si lahodnej šálky kávy s domácimi sušienkami, alebo grilovaných špecialít v letných mesiacoch, cez širokú ponuku profesionálne poskytovaných procedúr až po skvelú kuchyňu.
Majitelia vkladajú do vedenia penziónu svoje dlhoročné skúsenosti v cestovnom ruchu, pracujú s nadšením, láskou a s citom pre každý detail. To sa prejavuje aj pri zostavovaní a príprave menu, ktoré zohľadňuje v prvom rade sezónnu ponuku a tradície regiónu, ale tak isto kritériá zdravej výživy. Vlastná bylinková záhrada zásobuje kuchyňu tradičnými aj menej tradičnými bylinkami, ktoré dodajú jedlu tú pravú chuť a vôňu a sú popri zelenine a soli jediným dochucovadlom. V Tematíne platí zásadné pravidlo: Nepoužívajú tu žiadne polotovary, umelé, či chemické látky, nenájdete tu dokonca ani vegetu a jedlá zahusťujú len zeleninou. Bez akýchkoľvek obáv môžu rodičia objednať svojmu hoci aj trojročnému dieťatku jedlo z jedálneho lístka. Tradičné potraviny tu nájdete v netradičnej úprave a kombinácii. Ochutnajte napríklad perličku s omáčkou z pečenej kápie a smotany a k tomu výborné maslové halušky a ako dezert domácu vanilkovú zmrzlinu s karamelizovanými orieškami… Okrem toho si tu pečú vlastný chlieb, ktorý vám spolu s gazdovským maslom a čerstvou pažítkou ponúknu ako malé uvítanie.
Dlhodobo tiež podporujú myšlienku “z farmy priamo na stôl”, preto neustále hľadajú nových hlavne regionálnych dodávateľov - pestovateľov, chovateľov a domácich producentov. Aby suroviny, z ktorých je jedlo pripravované neprecestovali pol sveta a nemali 4-5 občianskych preukazov (narodené v Nemecku, chované v Holandsku, spracované vo Francúzsku, predávané na Slovensku…).
K dobrému jedlu patrí aj dobré víno – parketa to domáceho pána, ktorý vám rád poradí s výberom, a čo to zaujímavé o ňom aj prezradí, teda o tom víne. Jeho ponuka je naozaj široká. A to nie je všetko. Svojich hostí si radi uctia lahodným vianočným alebo veľkonočným pečivom v období najväčších sviatkov a vybrať si môžu tiež z domácich limonád alebo ľadových čajov.
Zdroj: lk
Foto: Penzión Tematín