Späť

TREND TOP Reštaurácie a hotely 2017

Streda, 29.3. 2017, 23:56

Najúspešnejšie reštaurácie, hotely, penzióny, ale aj somelierov a šéfkuchárov ocenil TREND na galavečere v rámci konferencie TREND Top Horeca Manažment, ktorá sa konala v hoteli Partizán na Táloch.

Hodnotilo sa 20-bodovou stupnicou (takú používa aj druhý najznámejší bedeker na svete, francúzsky Gault Millau). Hodnotitelia TRENDu kládli pri reštauráciách najväčší dôraz samozrejme na kvalitu jedla a servisu, ale dôležité bolo napríklad aj ako podnik sleduje trendy v gastronómii a tiež prostredie v akom hosť stoluje. Najviac, 18,5 boda a najvyšší počet hviezdičiek, päť, dostalo päť reštaurácií – štyri bratislavské a jedna „z vidieka“.

Z Bratislavy to boli Fou Zoo, UFO watch.taste.groove, Liviano a River Bank (ešte pod vedením Igora Čehyho, od 1. 2. ho tu vystriedal Jaroslav Žídek) a k nim pribudla Afrodita v Čereňanoch Mariána Fila. V rebríčkoch na restauracie.etrend.sk sú podniky zoradené podľa bodov a hviezdičiek a tie, ktoré majú rovnaký počet sú zoradené v rámci jedného bodu podľa abecedy. Rovnako je to aj v rebríčkoch hotelov.

Pri hoteloch sa kládol najväčší dôraz na vybavenie - to znamená kvalitu zariadenia a štýl hotelových izieb, verejných hotelových priestorov, možností relaxu v hoteli aj v jeho areáli, ale tiež ako informuje o tom, čo sa dá robiť v okolí. No a samozrejme na kvalitu servisu, ktorý hosťom poskytuje - od pohodlného objednania až po veci, či personál hostí na chodbách zdraví.

Z hotelov dostali najviac bodov, 18,5, tie, ktoré vyhrali aj minulý rok – päťhviezdičkové Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese a Amade Chateau vo Vrakúni.

Víťaz v kategórii penziónov má tiež to isté meno ako rok predtým - Wellness Penzión Strachan. Okrem najlepších stravovacích a ubytovacích zariadení TREND ocenil aj 20 najlepších šéfkuchárov, 10 somelierov, a ďalšie reštaurácie ako Tip Trendu, kde ide o podniky, ktoré síce nemusia byť úplne slovenská špička, ale sú obľúbené a Reštauráciu pána Šéfkuchára, kde sa ocenenie dáva podniku, kde je šéfkuchár aj majiteľom, resp. ide o rodinný podnik so šéfkuchárom-majiteľom, či spolumajiteľom.

Viac sa dočítate TU.

Zdroj: TREND

Foto: TREND/ Milan David

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031