TREND TOP Reštaurácie a hotely 2017
Streda, 29.3. 2017, 23:56Najúspešnejšie reštaurácie, hotely, penzióny, ale aj somelierov a šéfkuchárov ocenil TREND na galavečere v rámci konferencie TREND Top Horeca Manažment, ktorá sa konala v hoteli Partizán na Táloch.
Hodnotilo sa 20-bodovou stupnicou (takú používa aj druhý najznámejší bedeker na svete, francúzsky Gault Millau). Hodnotitelia TRENDu kládli pri reštauráciách najväčší dôraz samozrejme na kvalitu jedla a servisu, ale dôležité bolo napríklad aj ako podnik sleduje trendy v gastronómii a tiež prostredie v akom hosť stoluje. Najviac, 18,5 boda a najvyšší počet hviezdičiek, päť, dostalo päť reštaurácií – štyri bratislavské a jedna „z vidieka“.
Z Bratislavy to boli Fou Zoo, UFO watch.taste.groove, Liviano a River Bank (ešte pod vedením Igora Čehyho, od 1. 2. ho tu vystriedal Jaroslav Žídek) a k nim pribudla Afrodita v Čereňanoch Mariána Fila. V rebríčkoch na restauracie.etrend.sk sú podniky zoradené podľa bodov a hviezdičiek a tie, ktoré majú rovnaký počet sú zoradené v rámci jedného bodu podľa abecedy. Rovnako je to aj v rebríčkoch hotelov.
Pri hoteloch sa kládol najväčší dôraz na vybavenie - to znamená kvalitu zariadenia a štýl hotelových izieb, verejných hotelových priestorov, možností relaxu v hoteli aj v jeho areáli, ale tiež ako informuje o tom, čo sa dá robiť v okolí. No a samozrejme na kvalitu servisu, ktorý hosťom poskytuje - od pohodlného objednania až po veci, či personál hostí na chodbách zdraví.
Z hotelov dostali najviac bodov, 18,5, tie, ktoré vyhrali aj minulý rok – päťhviezdičkové Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese a Amade Chateau vo Vrakúni.
Víťaz v kategórii penziónov má tiež to isté meno ako rok predtým - Wellness Penzión Strachan. Okrem najlepších stravovacích a ubytovacích zariadení TREND ocenil aj 20 najlepších šéfkuchárov, 10 somelierov, a ďalšie reštaurácie ako Tip Trendu, kde ide o podniky, ktoré síce nemusia byť úplne slovenská špička, ale sú obľúbené a Reštauráciu pána Šéfkuchára, kde sa ocenenie dáva podniku, kde je šéfkuchár aj majiteľom, resp. ide o rodinný podnik so šéfkuchárom-majiteľom, či spolumajiteľom.
Viac sa dočítate TU.
Zdroj: TREND
Foto: TREND/ Milan David