Späť

Zažite michelinských šéfkuchárov na Gastronomy Slovakia

Piatok, 12.6. 2015, 14:29

V Art Hoteli Kaštieľ Tomášov sa 22. júna 2015 uskutoční 2. ročník medzinárodného odborného GASTRO sympózia na Slovensku – GASTRONOMY SLOVAKIA.

Najprestížnejšie kulinárske podujatie na Slovensku ponúkne živé vystúpenia  michelinských šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov z HoReCa segmentu. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.

Na čo sa môžete tešiť v roku 2015

• avantgardní šéfkuchári naživo na pódiu

michelinské hviezdy z celej Európy ukážu svoje umenie a triky

• nové trendy , techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii

somelierské svetové trendy očami majstra sveta

•  cukrárske novinky v reštauráciách

elita gastronomickej brandže pod jednou strechou

•  fórum pre najlepších kuchárov, somelierov, cukrárov, organizácie a firmy ponúkajúce služby v gastro

•  cez 300 odborných hostí z radov manažérov, F&B manažérov, kuchárov, somelierov, cukrárov hotelov a reštaurácií, cateringových firiem, dodávateľov, výrobcov a gastronómov

odborné workshopy , privat cooking s michelínmi , somelierské degustácie, cukrárske  prezentácie

Program GASTRONOMY SLOVAKIA 2015

9:00 – 9:45 príchod hostí a akreditácia
10:00 otvorenie kongresu Ing. Martou Kučerovou, riaditeľkou SACR a Radoslavom Nackinom, riaditeľom Gurman na Slovensku -organizátora kongresu.
10:15 Eric Martin, Lemonnier & Carl Gillain, L’Agathopède - 2 micheliny, Belgicko
11:00 Michal Konrád, Fou Zoo, 3vidličky Gurmán na Slovensku, Reštaurácia roka 2012 /14
„Jahňacie kotlety sous vide s petržlenovým a ďatlovým pyré, feniklom a koriandrovo- pistáciovou posýpkou.“
11:30 coffee break
11:45 Lauri Zioui Noureddine, L'Eveil des Sens, 1 michelin , 17/20 Gault Milleu,Belgicko
12:30 Gabriel KOCÁK, Culinarium, Smokovec
13:00 obed
14:00 Damien Thuries & Jean Luis Amiand francúzsko-azijské fusion, 1 michelin,Francúzsko
14:30 Giuseppe Vacarini - Best somelier of the World
„Umenie someliera zmení akúkoľvek príležitosť pri stole na nezabudnuteľný zážitok"
14:50 Výzva na Slovenskú gastronomickú revolúciu – diskusia
15:15 Fernando Arellano, Zaranda, Mallorca, 1 michelin, Španielsko
“Mimesis” = Majorica oyster, The 3 little pigs, The 4 seasons of an almond, Lemon – lemon
16:00 Oldřich SAHAJDÁK, La Degustation Bohéme Bourgeoise, Praha, 1 michelin, Česko
16:45 coffee break
17:00 Miguel VIEIRA, Restaurant Costes, Budapešť, 1 michelin, Maďarsko
17:45 Andreu GENESTRA, Hotel Predi Son Jaumell in Capdepera, 1 michelin, Malorca
18:15 ukončenie 2.ročníka konferencie GASTRONOMY SLOVAKIA

Sprievodné akcie konferencie

Privat cooking with

Je určené pre uzavretú skupinu ľudí v počte 12, ktorí budú môcť úplne z blízka sledovať varenie michelinskej hviezdy. Môžu s ním diskutovať a tiež sa na záver odfotiť. Samozrejme prechutnáme spoločne čo navaril. Trvanie 45 min.

11:00- 11:45 Andreu Genestra restaurant Hotel Predi Son, 1 michelin, Malorca 40 €
16:00- 16:45 Eric Martin & Lauri Ziaui Valonska kuchyňa 40 €

Odborné workshopy

Detailne si môžeme prediskutovať danú tému a s odborným prednášajúcim aj porovnať svoje skúsenosti či obohatiť sa o nové trendy a nápady. Kapacita 15 osôb.

12:30 -13:00 "Saké, príbeh začínajúci zrnkom ryže." Tomáš Šajgal, prvý ambasádor Saké
Ochutnávka saké v paringu so sushi, Fou Zoo Bratislava 3 vidličky Gurmán na Slovensku
zdarma
14:30-15:15 Cukrársky workshop by Carl Gillian, 1 Michelin, Belgicko
„Dezerty v hotelovej reštaurácii"
zdarma
16:00-16:45 Giuseppe Vaccarini - „Degustujte víno s najlepším somelierom sveta!" zdarma

Festivalové michelínske večere 23. 6. 2015

UFO watch.taste.groove.

Varia traja michelinskí šéfkuchári: Eric Martin, Carl Gillian a Lauri Ziaui, Valonsko - Belgicko, objednať priamo v reštaurácii!

Albrecht restuarant

Varí Fernando Arellano, 1 michelin star, Restaurant Zaranda , Malorka – Španielsko, objednať priamo v reštaurácii!

Chateau Čereňany

Varia Damien Thuries a Jean Luis Amiand,1 michelin stars , ALbi a Aix en Provence - Francúzsko, objednať priamo v reštaurácii!

Registrácia

Účasť je možná len na základe predchádzajúcej registrácie, takže v prípade záujmu neváhajte sa registrovať čo najskôr a využiť tak zvýhodnené ceny prednostnej registrácie a nezabudnite, že všetky reštaurácie z Gurmána na Slovensku 2015 a tiež vystavovatelia Gurmán festov z Bratislavy a Košíc majú zľavnený  registračný poplatok (10 %). Počet účastníkov je limitovaný.

Cena registračného poplatku za kongres: 149,- euro  s DPH / do 19.6                                                                            

Cena registrácie v deň festivalu: 159,- euro s DPH  platba v hotovosti

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdroj/Foto: Gurmán na Slovensku

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31