Zažite michelinských šéfkuchárov na Gastronomy Slovakia
Piatok, 12.6. 2015, 14:29V Art Hoteli Kaštieľ Tomášov sa 22. júna 2015 uskutoční 2. ročník medzinárodného odborného GASTRO sympózia na Slovensku – GASTRONOMY SLOVAKIA.
Najprestížnejšie kulinárske podujatie na Slovensku ponúkne živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov z HoReCa segmentu. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Na čo sa môžete tešiť v roku 2015
• avantgardní šéfkuchári naživo na pódiu
• michelinské hviezdy z celej Európy ukážu svoje umenie a triky
• nové trendy , techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
• somelierské svetové trendy očami majstra sveta
• cukrárske novinky v reštauráciách
• elita gastronomickej brandže pod jednou strechou
• fórum pre najlepších kuchárov, somelierov, cukrárov, organizácie a firmy ponúkajúce služby v gastro
• cez 300 odborných hostí z radov manažérov, F&B manažérov, kuchárov, somelierov, cukrárov hotelov a reštaurácií, cateringových firiem, dodávateľov, výrobcov a gastronómov
• odborné workshopy , privat cooking s michelínmi , somelierské degustácie, cukrárske prezentácie
Program GASTRONOMY SLOVAKIA 2015
9:00 – 9:45 | príchod hostí a akreditácia |
10:00 | otvorenie kongresu Ing. Martou Kučerovou, riaditeľkou SACR a Radoslavom Nackinom, riaditeľom Gurman na Slovensku -organizátora kongresu. |
10:15 | Eric Martin, Lemonnier & Carl Gillain, L’Agathopède - 2 micheliny, Belgicko |
11:00 | Michal Konrád, Fou Zoo, 3vidličky Gurmán na Slovensku, Reštaurácia roka 2012 /14 „Jahňacie kotlety sous vide s petržlenovým a ďatlovým pyré, feniklom a koriandrovo- pistáciovou posýpkou.“ |
11:30 | coffee break |
11:45 | Lauri Zioui Noureddine, L'Eveil des Sens, 1 michelin , 17/20 Gault Milleu,Belgicko |
12:30 | Gabriel KOCÁK, Culinarium, Smokovec |
13:00 | obed |
14:00 | Damien Thuries & Jean Luis Amiand francúzsko-azijské fusion, 1 michelin,Francúzsko |
14:30 | Giuseppe Vacarini - Best somelier of the World „Umenie someliera zmení akúkoľvek príležitosť pri stole na nezabudnuteľný zážitok" |
14:50 | Výzva na Slovenskú gastronomickú revolúciu – diskusia |
15:15 | Fernando Arellano, Zaranda, Mallorca, 1 michelin, Španielsko “Mimesis” = Majorica oyster, The 3 little pigs, The 4 seasons of an almond, Lemon – lemon |
16:00 | Oldřich SAHAJDÁK, La Degustation Bohéme Bourgeoise, Praha, 1 michelin, Česko |
16:45 | coffee break |
17:00 | Miguel VIEIRA, Restaurant Costes, Budapešť, 1 michelin, Maďarsko |
17:45 | Andreu GENESTRA, Hotel Predi Son Jaumell in Capdepera, 1 michelin, Malorca |
18:15 | ukončenie 2.ročníka konferencie GASTRONOMY SLOVAKIA |
Sprievodné akcie konferencie
Privat cooking with
Je určené pre uzavretú skupinu ľudí v počte 12, ktorí budú môcť úplne z blízka sledovať varenie michelinskej hviezdy. Môžu s ním diskutovať a tiež sa na záver odfotiť. Samozrejme prechutnáme spoločne čo navaril. Trvanie 45 min.
11:00- 11:45 | Andreu Genestra restaurant Hotel Predi Son, 1 michelin, Malorca | 40 € |
16:00- 16:45 | Eric Martin & Lauri Ziaui Valonska kuchyňa | 40 € |
Odborné workshopy
Detailne si môžeme prediskutovať danú tému a s odborným prednášajúcim aj porovnať svoje skúsenosti či obohatiť sa o nové trendy a nápady. Kapacita 15 osôb.
12:30 -13:00 | "Saké, príbeh začínajúci zrnkom ryže." Tomáš Šajgal, prvý ambasádor Saké Ochutnávka saké v paringu so sushi, Fou Zoo Bratislava 3 vidličky Gurmán na Slovensku |
zdarma |
14:30-15:15 | Cukrársky workshop by Carl Gillian, 1 Michelin, Belgicko „Dezerty v hotelovej reštaurácii" |
zdarma |
16:00-16:45 | Giuseppe Vaccarini - „Degustujte víno s najlepším somelierom sveta!" | zdarma |
Festivalové michelínske večere 23. 6. 2015
UFO watch.taste.groove.
Varia traja michelinskí šéfkuchári: Eric Martin, Carl Gillian a Lauri Ziaui, Valonsko - Belgicko, objednať priamo v reštaurácii!
Albrecht restuarant
Varí Fernando Arellano, 1 michelin star, Restaurant Zaranda , Malorka – Španielsko, objednať priamo v reštaurácii!
Chateau Čereňany
Varia Damien Thuries a Jean Luis Amiand,1 michelin stars , ALbi a Aix en Provence - Francúzsko, objednať priamo v reštaurácii!
Registrácia
Účasť je možná len na základe predchádzajúcej registrácie, takže v prípade záujmu neváhajte sa registrovať čo najskôr a využiť tak zvýhodnené ceny prednostnej registrácie a nezabudnite, že všetky reštaurácie z Gurmána na Slovensku 2015 a tiež vystavovatelia Gurmán festov z Bratislavy a Košíc majú zľavnený registračný poplatok (10 %). Počet účastníkov je limitovaný.
Cena registračného poplatku za kongres: 149,- euro s DPH / do 19.6
Cena registrácie v deň festivalu: 159,- euro s DPH platba v hotovosti
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdroj/Foto: Gurmán na Slovensku