Miroslav Heredoš: Šéfkuchár, ktorý pomáha reštauráciám
„Na Slovensku je v segmente gastronómie vítaný každý, kto má úprimný záujem zlepšovať toto krásne odvetvie služieb a pomáhať ľuďom rozvíjať sa,“ myslí si Miroslav Heredoš.
Na Slovensku je ešte stále skôr nezvyčajné nabrať odvahu a vydať sa na tenký ľad podnikania v sfére gastronómie. Táto špecifická oblasť, plná nástrah a ťažkostí, tak ponúka možnosť poskytnúť dobré služby a tým vyniknúť, ako aj vystaviť sa náročným, stresovým a ekonomicky ťažkým situáciám.
Miroslav Heredoš, ako bývalý šéfkuchár reštaurácie LIVIANO, hotela Dubná Skala**** v Žiline, či reštaurácie LemonTree, ktorý taktiež ochutnal dvojročné podnikanie s vlastnou reštauráciou a v rokoch 2011 a 2014 sa dostal medzi TREND Top 20 šéfkuchárov na Slovensku, sa už vyše roka vydáva takouto vlastnou, náročnou cestou s – na Slovensku špecifickým produktom – konzultačným gastro poradenstvom pre reštaurácie.
Zásadnou, potešiteľnou informáciou a pravdou je už dlhšiu dobu to, že úroveň gastronómie na Slovensku, síce pomaličky, ale predsa, z roka na rok rastie a tak majitelia reštaurácií ako aj dobrí kuchári sú hladní po informáciách a know-how v tejto oblasti, v oblasti samotného varenia, tiež inšpirácie a v neposlednom rade aj zdravého ekonomického fungovania. Nie vždy sú však kvalitné informácie a rady dostupné, nie vždy si tiež vedia mnohé reštaurácie zaplatiť kvalitného odborníka – šéfkuchára na dlhšiu dobu, napriek tomu majú však záujem o moderné, ekonomicky dobre nastavené podnikanie, poriadok v kuchyni a spokojných hostí, ktorí ocenia dobre navrhnutý a zaujímavý jedálny lístok. Spokojní hostia sú predsa tí, ktorí živia akýkoľvek podnik, sú tí, ktorí utrácajú a kupujú si v ňom dobrú službu, produkt, zážitok.
Tento šéfkuchár, ktorý v roku 2014 vydal svoju vlastnú kuchársku knihu „Dobré jedlo pre dobrých ľudí“, sa rozhodol preto profesionálne venovať sa vareniu aj naďalej, avšak iným, špecifickým štýlom. Rozhodol sa odovzdávať svoje skúsenosti a poznatky prevádzkam, ktoré o takéto informácie, pomoc a zlepšenia či celkom nové nastavenia vlastného podniku majú záujem. Podľa slov Miroslava Heredoša spočíva podstata jeho podnikania a produktu v prvom rade v osobnom prístupe na každej prevádzke, následne v nastavení správneho konceptu, ktorý sa vytvára tvorbou nového jedálneho lístku. Osobná práca v kuchyni daného podniku s miestnymi kuchármi, prezentácia nových postupov jedál a konečné, nové gastronomické a ekonomické nastavenie kuchyne patrí k neodmysliteľnej súčasti jeho poradenstva počas doby kontraktu.
Počas prvého roku jeho podnikania využilo jeho služby viacero prevádzok na celom Slovensku, čo sám pokladá sa pekný úspech, pretože klienti si tieto služby objednali nie na základe možnosti objaviť sa v nejakom diely populárneho televízneho programu „Áno, šéfe“, ale na základe vlastnej potreby zlepšiť, zdokonaliť alebo nanovo nastaviť kuchyňu svojej vlastnej prevádzky a na základe jeho osobného prístupu. Na webe www.miroslavheredos.com v sekcii „Poradenstvo & konzultácie - naučím vás lepšie variť“ môžete nájsť viac informácií o tom, akými spôsobmi je s ním možné komunikovať, aké služby si u neho môžete objednať a tak sa s ním spojiť vo vašom cieli pomôcť zvýšiť úroveň vašej prevádzky.
Zdroj/Foto: PR, MH Food & Consulting, s. r. o.
-------------------------------------------------------------------
Kontakt
MH Food & Consulting, s. r. o.
Miroslav Heredoš
+421 903 715 900