
Miroslav Heredoš: Konzultingom som pomohol už viacerým reštauráciam
Pondelok, 12.6. 2017, 16:09Keď som sa pred dvoma rokmi rozhodol ponúkať profesionálne šéfkuchárske poradenstvo, vedel som, že to, čo chcem robiť, je pomáhať druhým v ich rozvoji v segmente gastronómie.
Ako bývalý šéfkuchár reštaurácie LIVIANO, hotela Dubná Skala**** v Žiline, či reštaurácie LemonTree, ktorý taktiež ochutnal dvojročné podnikanie s vlastnou reštauráciou a v rokoch 2011 a 2014 sa dostal medzi TREND Top 20 šéfkuchárov na Slovensku som vedel, že sa vydávam na tenký ľad a so životom na voľnej podnikateľskej nohe v ústrety úskaliam, ktoré takýto život prináša. Po tom, ako som v roku 2014 vydal svoju vlastnú kuchársku knihu „Dobré jedlo pre dobrých ľudí“, som sa však napriek tomu rozhodol začať profesionálne venovať gastronómii týmto špecifickým štýlom.
Zásadnou a potešiteľnou informáciou bolo totiž to, že už dlhšiu dobu úroveň gastronómie na Slovensku rástla a tak majitelia reštaurácií ako aj dobrí kuchári sú hladní po informáciách a know-how v tejto oblasti, v oblasti samotného varenia, tiež inšpirácie a v neposlednom rade aj zdravého ekonomického fungovania. Produkt, ktorý som sa rozhodol ponúknúť je presne produktom, ktorý prináša takéto informácie, rady a pomoc, ktoré ako šéfkuchár so skúsenosťami z biznisu viem ponúknuť. Nie vždy si tiež vedia mnohé reštaurácie zaplatiť kvalitného odborníka – šéfkuchára na dlhšiu dobu, napriek tomu majú však záujem o moderné, ekonomicky dobre nastavené podnikanie, poriadok v kuchyni a spokojných hostí, ktorí ocenia dobre navrhnutý a zaujímavý jedálny lístok. Spokojní hostia sú predsa tí, ktorí živia akýkoľvek podnik, sú tí, ktorí utrácajú a kupujú si v ňom dobrú službu, produkt, zážitok.
Za dva roky podnikania sa ukázalo, že takýto majitelia existujú a že majú seriózny záujem svoje podnikanie zdokonaľovať, zlepšovať a prinášať svojim hosťom kvalitu o ktorú majú záujem. Preto môžem povedať, že za dva roky som vďaka takýmto otvoreným majiteľom mohol pomôcť profesionálnym šéfkuchárskym poradenstvom viacerým prevádzkam na Slovensku, tak v Bratislave, ako aj vo Zvolene, v Banskej Štiavnici, na Donovaloch, v Patinciach, v Liptovskom Mikuláši, v Prešove či iných kútoch Slovenska a mohol som tak prostredníctvom nich stretnúť mnohých poctivých kuchárov, ktorí sú hladní po praktických vedomostiach a ktorých poradenstvo obohatilo a posunulo vpred. Podstata môjho podnikania a produktu, ktorý stojí na osobnom prístupe ku každej prevádzke, v nastavení správneho konceptu a jedálneho lístka, dobrej ekonomiky kuchyne a osobnej práci s tímom kuchárov daného podniku sa preto ukazuje ako správna cesta ako svojou šéfkuchárskou troškou pomôcť gastronómii na Slovensku priamo v teréne, v priamom kontakte s ľudmi z regiónov, v zažívaní ich osobných starostí a ponúkaní správnych riešení.
Je to cesta, ako pomáhať ľudom, ktorí majú záujem napredovať vo svojom podnikaní správnou cestou smerom k zvýšeniu svojej vlastnej gastronomickej a ekonomickej úrovne. Na mojom webe preto môžete nájsť viac informácií o tom, akými spôsobmi je možné profesionálnym šéfkuchárskym poradenstvom pomôcť zvýšiť úroveň aj Vašej prevádzky a zabezpečiť tak kvalitnú gastronómiu a správne nastavenia akéhokoľvek podniku v akomkoľvek kúte Slovenska.
MH Food & Consulting, s.r.o.
Facebook: www.facebook.com/sefkucharskeporadenstvo
E-mail: miroslav@miroslavheredos.com