Kuchárom roka 2015 je Michal Konrád
Nedeľa, 21.6. 2015, 23:35V priestoroch bratislavského hotela Crowne Plaza sa 21. júna konalo udeľovanie ocenení Gurmán Awards 2015. V rámci neho bola zverejnená aj dvadsiatka najlepších slovenských šéfkuchárov.
Rebríček najlepších slovenských šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska.
Celkovo hlasovalo 48 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto. Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod. Po súčte získaných bodov sa potom zostavil rebríček 20 najlepších šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs. Tento rok sa na vrchol dostal Michal Konrád z bratislavskej reštaurácie Fou Zoo.
Gurmán Best 20 Chefs
1. Michal Konrád, FOU ZOO, Bratislava (56 b)
2. Gabriel Kocák, Culinarium, Smokovec (47 b)
3. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilina (31 b)
4. Marián Filo, Chateau Čereňany (29 b)
5. Branislav Križan, Hotel Matyšák, Bratislava (22 b)
6. Martin Korbelič, MEDUSA Group (18 b)
7. Peter Kiss, UFO watch. taste. groove. (17 b)
8. - 9. Michal Škorec, Gašperov Mlyn, Batizovce (14 b)
8. - 9. Imre Bindics, Villa Rosa, Dunajská Streda (14 b)
10. Peter Ďuranský, Medusa Group, Viedeň (10 b)
11. Tomáš Tejbus, Kempinski High Tatras (7 b)
12. Tomáš Sika, Medusa Group Klubovňa (6 b)
13. Ján Adamík, Tri Studničky, Demänovská dolina (4 b)
14. Erik Volko, Bistro Chef (3 b)
15. - 16. Michal Pažák, Bencik Culinary Group (2 b)
15. - 16. Ivan Čurgali, Chateau Mojmírovce (2 b)
17. - 20. Jozef Breza, Kempinski High Tatras (1 b)
17. - 20. Jozef Hromják, DoubelTree by Hilton,Košice (1 b)
17. - 20. Michal Thiry, Baránok, Košice (1 b)
17. - 20. Tomáš Lysý, FOU ZOO, Bratislava (1b)
Jaroslav Žídek ako trojnásobný víťaz Gurmán AWARD – Kuchár roka sa už v rebríčku neobjavuje, nakoľko si organizátori už na začiatku tvorenia tohto rebríčku povedali, že 3-krát víťazstvo a dosť. Kvality a umenie Jaroslava Žídeka však organizátori naďalej vysoko uznávajú a hlboko si ich vážia. Zároveň sa do rebríčka nemohli dostať kuchári, ktorí v roku 2014 nevarili viac ako 6 mesiacov v konkrétnej reštaurácii.
------------------------------------------------------------------------------------------
Zdroj: Gurmán na Slovensku
Foto: Fou Zoo