Späť

Kuchárom roka 2015 je Michal Konrád

Nedeľa, 21.6. 2015, 23:35

V priestoroch bratislavského hotela Crowne Plaza sa 21. júna konalo udeľovanie ocenení Gurmán Awards 2015. V rámci neho bola zverejnená aj dvadsiatka najlepších slovenských šéfkuchárov.

Rebríček najlepších slovenských šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska.

Celkovo hlasovalo 48 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto.  Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod. Po súčte získaných bodov sa potom zostavil rebríček 20 najlepších šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs. Tento rok sa na vrchol dostal Michal Konrád z bratislavskej reštaurácie Fou Zoo.

Gurmán Best 20 Chefs

1. Michal Konrád, FOU ZOO, Bratislava (56 b)

2. Gabriel Kocák, Culinarium, Smokovec (47 b)

3. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilina (31 b)

4. Marián Filo, Chateau Čereňany (29 b)

5. Branislav Križan, Hotel Matyšák, Bratislava (22 b)

6. Martin Korbelič, MEDUSA Group (18 b)

7. Peter Kiss, UFO watch. taste. groove. (17 b)

8. - 9. Michal Škorec, Gašperov Mlyn, Batizovce (14 b)

8. - 9. Imre Bindics, Villa Rosa, Dunajská Streda (14 b)

10. Peter Ďuranský, Medusa Group, Viedeň (10 b)

11. Tomáš Tejbus, Kempinski High Tatras (7 b)

12. Tomáš Sika, Medusa Group Klubovňa (6 b)

13. Ján Adamík, Tri Studničky, Demänovská dolina (4 b)

14. Erik Volko, Bistro Chef (3 b)

15. - 16. Michal Pažák, Bencik Culinary Group (2 b)

15. - 16. Ivan Čurgali, Chateau Mojmírovce (2 b)

17. - 20. Jozef Breza, Kempinski High Tatras (1 b)

17. - 20. Jozef Hromják, DoubelTree by Hilton,Košice (1 b)

17. - 20. Michal Thiry, Baránok, Košice (1 b)

17. - 20. Tomáš Lysý, FOU ZOO, Bratislava (1b)

Jaroslav Žídek  ako trojnásobný víťaz Gurmán AWARD – Kuchár roka  sa už v rebríčku neobjavuje, nakoľko si organizátori už na začiatku tvorenia tohto rebríčku povedali, že 3-krát víťazstvo a dosť. Kvality a umenie Jaroslava Žídeka však organizátori naďalej vysoko uznávajú a hlboko si ich vážia. Zároveň sa do rebríčka nemohli dostať kuchári, ktorí v roku 2014 nevarili viac ako 6 mesiacov v konkrétnej reštaurácii.

------------------------------------------------------------------------------------------ 

Zdroj: Gurmán na Slovensku

Foto: Fou Zoo

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30