
Kuchárom roka 2014 je Igor Čehy
Streda, 4.6. 2014, 16:57Rebríček najlepších slovenských šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska.
Celkovo hlasovalo 44 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto. Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod. Po súčte získaných bodov sa potom zostavil rebríček 20 najlepších šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs. Tento rok sa na vrchol dostal Igor Čehy, pôsobiaci v Mlyne 108 v Modre, ktorý na túto najvyššiu métu Kuchár roka dosiahol už v roku 2007.
Jaroslav Žídek ako trojnásobný víťaz Gurmán AWARD – Kuchár roka sa už v rebríčku neobjavuje, nakoľko si organizátori už na začiatku tvorenia tohto rebríčku povedali, že 3-krát víťazstvo a dosť. Kvality a umenie Jaroslava Žídeka však organizátori naďalej vysoko uznávajú a hlboko si ich vážia.
Gurmán Best 20 Chefs
1. Igor Čehy, Mlyn 108, Modra (39 b)
2. Michal Konrád, FOU ZOO (36 b)
3. Gabo Kocák, Culinarium Smokovec (31 b)
4. Marián Filo, Chateau Čereňany (25 b )
5. Martin Korbelič, MEDUSA Group (23 b)
6. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilina (19 b )
7.-8. Bjoern Juhnke, Kempinski Hotel River Park (15 b)
7.-8. Branislav Križan, Hotel Matyšák (15 b )
9. Tomáš Opletal, Sheraton Hotel Bartislva (11 b)
10. Marián Harciník, Altitude (10 b)
11.-12. Peter Kiss, UFO watch. taste. groove. (8 b)
11.-12. Tomáš Sika, Klubovňa, Bratislava (8 b)
13. Jaroslav Hladík, Škola varenia Sv. Jur (6 b)
14.-15. Roman Kováč, tri Studničky (4 b)
14.-15. Michal Pažák, Bencik Culinary Group (4 b)
16.-17. Mário Dáni, Hotel Zlatý Kľúčik, Nitra (3 b)
16.-17. Karol kiss, Kolkovna (3 b)
18. Peter Ďuranský, MEDUSA Viedeň (2 b)
19.-21. Marek Ort, Reduta, Bartislava (1 b)
19.-21. Marcel Baranovský, Brasserie La Marine (1b)
19.-21. Alexander Iléš, Wabi Sabi (1 b)
Zdroj: Gurmán na Slovensku